Τους κάλεσε να προχωρήσουν με τα τοπογραφικά

Nα σπεύσουν τις διαδικασίες για τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάλεσε τους επαγγελματίες της Καρδίτσας η αρμόδια Αντιδήμαρχος Όλγα Μακρή μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό».

Όπως είπε η κ. Μακρή, παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είχαν τοπογραφικά διαγράμματα παρά μόνο σκαριφήματα. Αυτό, συνέχισε, πρακτικά σημαίνει ότι δεν αποτυπώνεται οτιδήποτε υπήρχε μέσα στο χώρο που καταλαμβάνει το κατάστημα είτε αυτό είναι ομπρέλες, είτε ζαρντινιέρες κλπ. «Αποφασίστηκε ότι καλό θα ήταν να μπει το θέμα των κοινόχρηστων χώρων σε μια νέα βάση.

Να μπει μια τάξη για τους ανθρώπους που δεν έχουν τις προσβάσεις που τους αναλογούν ως πολίτες της Καρδίτσας και μιλάμε κυρίως για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, τις μανάδες με μικρά παιδιά και καρότσια κλπ» είπε μεταξύ άλλων. Παραδέχθηκε ότι η σύνταξη του τοπογραφικού κοστίζει στους επαγγελματίες, λέγοντας όμως ότι έπρεπε να το έχουν κάνει από την αρχή.

Ανέφερε πως στο μεγαλύτερο ποσοστό τα καταστήματα έχουν ανταποκριθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη επαγγελματίες που δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την καταληκτική ημερομηνία που έδωσε ο Δήμος. «Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα διότι θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία και η επιβολή προστίμων όπως ορίζεται» είπε μεταξύ άλλων.
Κ.Π.