Τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καρδίτσα

Τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις με πολύ κέφι προγραμματίζει ο Δήμος Καρδίτσας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο της Αποκριάς κυρίως στο κέντρο της πόλης και θα έχουν επίκεντρο τί άλλο… τα παιδιά.

Στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Στ. Θεολόγη ενέκρινε πίστωση ύψους 15.000 ευρώ για τη διενέργεια αυτών των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Θεολόγη, οι αποκριάτικες δράσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Μαρτίου με πάρτι στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και σχολών χορού της πόλης μας, θα συνεχιστούν το Σάββατο το πρωί 16 Μαρτίου με διάφορες δράσεις για τα παιδιά με “Μάγο” , “Ζογκλέρ” και κλόουν, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην κεντρική πλατεία αλλά και σε άλλες πλατείες της Καρδίτσας και θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία.

Όλες οι εκδηλώσεις θα συνδυάζουν την παράδοση με τη μουσική και το γλέντι με αποκριάτικες δημιουργικές δραστηριότητες, εμψυχωτές, παραδοσιακό γαϊτανάκι, συναυλίες στις γειτονιές και στις πλατείες της πόλης, στήσιμο εξέδρας, κάψιμο καρνάβαλου, αναδεικνύοντας το στοιχείο της παράδοσης και τα αποκριάτικα έθιμα φέρνοντάς τα στην πόλη.