Τρίποντο «χρυσάφι» στη Χρυσούπολη για την ΑΣΑ (0-1)

    Με γκολ του Μπούση στο 54′ της αναμέτρησης η Αναγέννηση πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο της Χρυσούπολης επικρατώντας του Νέστου με 0-1 και πήρε ένα τρίποντο – “χρυσάφι” στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της super league 2.

    Οι “κιτρινόμαυροι” με τη νίκη τους αυτή εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζουν μέσα στο μεγάλο στόχο έχοντας παγιώσει τη θέση τους στην τετράδα των play off που θα κρίνουν στο τέλος την άνοδο.

    O αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικός χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν την Αναγέννηση σ’ ο,τι αφορά την δημιουργικότητά της και οι παίκτες του Τίμου Καβακά παρότι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους την περισσότερη ώρα δεν κατόρθωσαν να βρούν διαδρόμους προς την εστία των αντιπάλων τους.

    Μοιραία πήγαμε με το μηδέν στ’ αποδυτήρια (το ημίχρονο έκλεισε με 8 λεπτά καθυστέρηση λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα του Νέστου σε διεκδίκηση της φάσης με τον Ανδρέου στο 26′) αλλά στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν.

    Η ομάδα της Καρδίτσας ανέβασε στροφές, πίεσε περισσότερο ψηλά στις γραμμές των αντιπάλων της και ευτύχησε να βρει γκολ στο 54′ με σουτ του προωθημένου Μπούση μετά από βολέ του Καρίμ έξω από την περιοχή  και αδυναμία των αμυντικών να διώξουν.

    Είναι μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο γκολ που σημειώνει ο αμυντικός της Αναγέννησης καθώς προηγήθηκε κι αυτό της ισοφάρισης στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ηρακλή.

    Μετά το γκολ η Αναγέννηση κυριάρχησε κατα κράτος θα μπορούσε αν εκμεταλλεύονταν την υπεροχή της να φθάσει και σε δεύτερο γκολ, αλλά το ματς έμεινε στο 0-1 μέχρι τα τελευταία λεπτά όπου ο Νέστος κατάφερε να απειλήσει και να ανησυχήσει στο τέλος τους φίλους της Καρδιτσιώτικης ομάδας που έδωσαν και σ’ αυτό το ματς το παρων.

    Τέλος καλό όλα καλά με το τρίποντο να προστίθεται στο ενεργητικό της ομάδας που έφθασε τους 20 βαθμούς, έναν μόλις πίσω από τον Ηρακλή που προπορεύεται ακριβώς στα μισά του πρωταθλήματος.

    Επόμενη αναμέτρηση πάλι εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη με τον Μακεδονικό.

    ΝΕΣΤΟΣ (Nίκος Κεχαγιάς): Αστράς (26΄ λ.τ. Γ. Μούτσα), Αρνίς, Μανωλάκης, Τσαμούρης, Γκιώνης, Μπάλλας (49΄ λ.τ. Ζε Εσονό), Ψάλτης, Κωστίκας, Γκάτα (61΄ Στιγέποβιτς), Σαπουντζής, Ντοναλντόνι (61΄ Γλυνός).

    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τίμος Καβακάς): Μπαλωμένος, Πεταυράκης (81΄ Τίντε), Μπούσης, Γκόλιας, Ανδρέου (46΄ Νοικοκυράκης), Λεωνιδόπουλος, Μουστακόπουλος (58΄ Γιαξής), Πολέτο, Κάσσος, Μπεν Κμαγιάλ (58΄ Μανουσάκης), Καμπετσής (86΄ Ομρανί).