Βιολογικό καύσιμο πέλλετ από υπολείμματα καφέ για τις ενεργειακές ανάγκες δημοτών της Καρδίτσας

Σε μια αξιέπαινη δράση προχωρούν οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Λυκείου σε συνεργασία με την Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) και το Δήμο Καρδίτσας, παραδίδοντας καύσιμο πέλλετ από υπολείμματα καφέ στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, οι αρμόδιοι φορείς εστίασαν στα οφέλη του καυσίμου πέλλετ στην κάλυψη ενεργειακών αναγκών, αλλά και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στις νεότερες γενιές.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και της Ενεργειακής Κοινότητας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, αναφέρθηκε σε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και καιρό και αφορά τη θέρμανση ενός διδακτηρίου του Δήμου. «Πρόκειται για για ένα νηπιαγωγείο το οποίο θερμαίνεται με την καύση pellet που γίνονται υπολείμματα καφέ και κλαδέματα του Δήμου. Ήταν μία πιλοτική δράση την οποία προχωράμε ακόμη πιο πέρα, επισυνάπτοντας συνεργασία με το 1ο Πειραματικό Λύκειο. Οι μαθητές του σχολείου συγκεντρώνουν υπολείμματα καφέ, τα οποία γίνονται πέλλετ και προσφέρονται στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να διατεθούν σε συμπολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιάκος συμπλήρωσε ότι αυτή η δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι σχετίζεται με μαθητές και διαδραστικές δραστηριότητες. «Η κλιματική αλλαγή έχει πλέον περίοπτη θέση στην κοινωνία μας. Δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο και νέες γενιές που στο μέλλον θα έχουν μία ορθότερη περιβαλλοντική συνείδηση. Θα συμβάλλουν στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας μέσα από ακόμη περισσότερες δράσεις», κατέληξε.

Με τη σειρά του, ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης Καρδίτσας, δήλωσε ότι η συνεργασία με την ΕΣΕΚ προέκυψε έπειτα από αίτημα του του Κοινωνικού Παντοπωλείου. «Με την αποδοχή των συμβούλων και συνεργατών της ΕΣΕΚ, αποφασίστηκε να δοθεί στο Κοινωνικό παντοπωλείο ένα τόνο πέλλετ, το οποίο δημιουργήθηκε από τη συλλογή καφέ από καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης. Αποτέλεσε πρωτοβουλία των μαθητών και καθηγητών του 1ου Πειραματικού Λυκείου, η οποία έρχεται να προστεθεί σε διάφορες άλλες δράσεις που γίνονται.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.