Εφιαλτικές στιγμές για μια μαθήτρια σε σχολείο. Ο Βόλος παραμένει ανάστατος με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, να προσπαθεί να μάθει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Η διευθύντρια του σχολείου καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά σοβαρή και δύσκολη περίπτωση.

Οι γονείς της μαθήτριας Γυμνασίου που έκαναν την καταγγελία είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, για να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που κρύβονται πίσω από το bullying στην κόρη τους. Όπως φέρονται να έχουν πει, διαπίστωσαν όλα όσα περνούσε το παιδί τους, όταν το είδαν να κλείνεται στον εαυτό του. Η μικρή κάποια στιγμή μίλησε και αποκάλυψε αυτά που ζούσε στο σχολείο. Με απειλές, ξυλοδαρμούς και τον φόβο να στοιχειώνει την κάθε της ημέρα.

Μαθήτρια στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής στο Βόλο έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές της, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων της που κατέθεσαν μήνυση. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελλίδης δεν διέψευσε το περιστατικό, αλλά δήλωσε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η διευθύντρια του σχολείου.Η μήνυση αφορά εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή. “Δεν ξέρω εάν έχει γίνει μήνυση αλλά έχω ενημερωθεί από την διευθύντρια για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το σχολείο”, δήλωσε. Οι γονείς ερεύνησαν την υπόθεση οταν το παιδί έδειξε στοιχεία απομόνωσης. Τα ψυχολογικά τραύματα που φέρει, είναι σύμφωνα με τους γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η κατάσταση με το bullying στα σχολεία, είναι δεδομένη και αυξανόμενη ανέφερε στη Θεσσαλία Τηλεόραση ο Διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.Ο κ. Σαβελίδης που μίλησε για αυξανόμενα περιστατικά μπούλινγκ στα σχολεία της Μαγνησίας, τα απέδωσε στις επιπτώσεις του κορονοϊού. “Οι επιπτώσεις του κορονοϊού με την επιθετικότητα που βγάζουν τα παιδιά είναι εμφανείς.

Είναι ευρύ το φάσμα των παρενοχλήσεων και υπάρχουν περιπτώσεις που έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τις περιπτώσεις βίας. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις λύνονται μέσα στο σχολείο. Υπάρχουν βέβαια και γονείς που οταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα”, δήλωσε.