Βουβός πόνος στο τελευταίο «αντίο» του Βάιου Βλάχου - πάνδημα η κηδεία στη Δημοτική Πινακοθήκη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα (Φωτό + Βίντεο)


Tον 34χρονο Βάιο Βλάχο, το δεύτερο θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, αποχαιρετά σήμερα η Καρδίτσα.

Η πολιτική του κηδεία γίνεται στην Δημοτική Πινακοθήκη μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.


Ο πόνος είναι βουβός μέσα και έξω από την δημοτική πινακοθήκη.  Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες έχουν προσέλθει για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο Βάιο.
Στην κηδεία παρίστανται και οι γονείς του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου. Βιώνοντας και αυτοί τον άφατο πόνο της απώλειας του παιδιού τους, συμπάσχοντας, βρήκαν την ψυχική δύναμη και παρίστανται στην κηδεία του 34χρονου Βάιου.

Πριν λίγη ώρα κατέφθασε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διατηρεί προσωπική σχέση με την οικογένεια του εκλιπόντος. Η παρουσία του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζεται ιδιωτική, ενω συνοδεύεται από την Ράνια Σβίγκου, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον αναπληρωτή Γιώργο Βασιλειάδη.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι άρχισαν να εκφωνούνται σε κλίμα συγκίνησης οι επικήδειοι, στους οποίους οι ομιλητές στάθηκαν στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Βάιου Βλάχου. Περιέγραψαν στιγμές μέσα από τις οποίες τον γνώρισαν καλύτερα, μίλησαν για τις σπουδές, τον εργασιακό του βίο και το βαθύ του αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Έδωσαν όμως και υπόσχεση ότι θα κάνουν ότι μπορούν για τη δικαίωση του Βάιου και όλων των θυμάτων των Τεμπών.

Συγγενείς, φίλοι και συνολικότερα η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, οδηγούν τον αδικοχαμένο Βάιο στην τελευταία του κατοικία στο Δημοτικό κοιμητήριο, όπου θα ταφεί δίπλα στον 21χρονο Τάσο Κουτσόπουλο τους οποίους δυστυχώς η μοίρα τους ένωσε με τον πιο τραγικό τρόπο.