Ξεκίνησε χθες η αυτοψία από το εξειδικευμένο αρμόδιο κλιμάκιο τεχνικών, προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η δημιουργία επιπρόσθετων σημείων ασύρματης πρόσβασης.

Να σημειωθεί πως σε επίπεδο Θεσσαλίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρχίζει επίσημα από την Αργιθέα και θα συνεχιστεί φυσικά σε όλους τους Δήμους.

Σε πρώτη φάση, η πρόβλεψη περιλαμβάνει τοποθέτηση δωρεάν WiFi σε: Νεοχώρια Βραγκιανών, Γρυμπιανά, Μεταμόρφωση Ανθηρού, Αργιθέα και Θερινό. Τα σημεία αυτά επελέγησαν επειδή ικανοποιούν πλήρως τις απαιτούμενες τεχνικές προϋποθέσεις συνδεσιμότητας, όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκονται σε λειτουργία hotspots ασύρματου ίντερνετ από παλαιότερο πρόγραμμα στην ορεινή μας περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξετάζεται η δυνατότητα τοποθέτησης σημείων δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο και σε άλλα χωριά, αξιοποιώντας την 4G/5G τεχνολογία. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.