Ξανά στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ ο ΑΣ Καρδίτσας

Κυνηγούσε την εκτός έδρας νίκη εδώ και δύο χρόνια. Εφθασε πολλές φορές κοντά σ’ αυτή και μάλιστα σε αγώνες με πολύ σπουδαίους αντιπάλους, αλλά οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του και τελικά έφευγε ηττημένος.

Έμελλε όμως η πρώτη του επιτυχία μακριά από την πόλη, να του “σφραγίσει” την παραμονή του στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν!
Ο λόγος για τον ΑΣ Καρδίτσας που με το πανάξιο “διπλό” που έκανε την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό του Λαυρίου κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 88-95, κατάφερε στην πρώτη κιόλας αγωνιστική των play out να πετύχει το μεγάλο του στόχο!

Η Καρδίτσα και στη νέα σεζόν θ’ απολαμβάνει τη συμμετοχή της ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και οι “κυανόλευκοι” έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται χαρούμενοι και δικαιωμένοι από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν φέτος κόντρα σε πάρα πολλά εμπόδια.

Το μεγαλύτερο ήταν ασφαλώς η αναγκαστική “εξορία” από το μεγάλο κλειστό “Γιάννης Μπουρούσης” λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες. Η επιλογή να δώσουν όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου εκτός έδρας ώστε να μη στερήσουν από τον κόσμο της Καρδίτσας τη δυνατότητα να απολαύσει τις ρεβάνς στον τόπο του, αποδείχθηκε σοφή.

Μπορεί να έβαλε δύσκολα στην αρχή καθώς η ομάδα παρότι προσπαθούσε πήγαινε από ήττα σε ήττα, αλλά μόλις επέστρεψε στο περιβάλλον της πέτυχε τεράστιες νίκες και τελικά κατάφερε να φθάσει στο ζητούμενο.

Οι επτά νίκες στο σπίτι της ήταν αυτές που της έδωσαν την μεγάλη ώθηση και η όγδοη που ήλθε προχθες στην Αθήνα πιστοποίησε και μαθηματικά την παραμονή!
Βέβαια καθοριστικές ήταν – όπως αποδείχθηκε στην πράξη – και οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στο ρόστερ και η έλευση παικτών που έδωσαν το κάτι παραπάνω και συμπαρέσυραν και τους υπόλοιπους σε μία ανοδική πορεία. Κι αν πέρσι η παραμονή ήλθε με έναν

ψυχοβγαλτικό τρόπο στο συγκλονιστικό θρίλερ στην τελευταία αγωνιστική (βλέπε παιχνίδι με Ιωνικό), φέτος τα πράγματα απλοποιήθηκαν με την έναρξη των play out και ο ΑΣΚ πήρε αυτό που άξιζε βάσει της εικόνας που παρουσίασε συνολικά στο πρωτάθλημα.

Έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν οι άνθρωποί του και όλοι όσοι συνέβαλαν ώστε η Καρδίτσα σε τέτοιους καιρούς να είναι πρωταταγωνίστρια στο επαρχιακό μπάσκετ. Μπράβο σε όλους…

Θ.Κ.