Ξεπέρασε χθες τους 31 βαθμούς ο υδράργυρος στα Δένδρα Τυρναβου -έρχεται ο πρώτος καύσωνας (πίνακας)

Θα «καεί» η Θεσσαλία- Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Τους 31 βαθμούς Κελσίου ξεπέρασε η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα την Τρίτη 28/05. Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στους μετεωρολογικούς σταθμούς στη Λιβαδειά και στη Στυλίδα και ήταν ίση με 31.4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Δένδρα Τυρνάβου στους 31,1 βαθμούς.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας.

Ξεπέρασε χθες τους 31 βαθμούς ο υδράργυρος στα Δένδρα Τυρναβου (πίνακας)

Θα «καεί» η Θεσσαλία- Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Αλλάζει ριζικά ο καιρός με τους μετεωρολόγους να κάνουν ήδη λόγο για μίνι καύσωνα τον Ιούνιο, που θα κρατήσει τουλάχιστον μια βδομάδα. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς και οι παραλίες στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα θα είναι γεμάτες.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι είναι το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να κάνει πρόγνωση ακόμη και για 40 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τους 38 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος στις 4 Ιουνίου.

Πάντως μετεωρολόγος ο Φάνης Τακούδης προέβλεψε μέγιστες στη Λάρισα την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη γύρω στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ υπάρχουν πιθανότητες για αστάθειες που θα δώσουν βροχές στη Θεσσαλία το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο που είναι και οι ευρωεκλογές