Σε μια σειρά ερωτήσεων απάντησαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος Καρδίτσας στην «Ώρα του Δημότη» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Yδατόπυργος
Σε ερώτηση δημότη για τον περιβάλλοντα χώρο του υδατόπυργου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έγιναν εργασίες καθαρισμού καθώς βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση. Προσέθεσε ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιηθεί πρώτα ο υδατόπυργος και κατόπιν συντονισμένα και προσεκτικά με αρχιτεκτονική μελέτη γίνουν οι παρεμβάσεις στο σημείο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Διευκρίνισε μάλιστα ότι μπροστά από τον υδατόπυργο θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος στο πλαίσιο του έργου ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παλέρμο
Το θέμα της βλάστησης στα Παλέρμο και των κλειδωμένων βρυσών έθεσε δημότισσα, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Σβερώνη να διευκρινίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική εργολαβία, γεγονός που είναι αναμενόμενο να γίνονται ορισμένες παρεμβάσεις όπως πχ η διακοπή της υδροδότησης.
Επίσης ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης ανέφερε ότι το τελευταίο 20ημερο δύο φορές έχουν κοπεί τα χόρτα στην περιοχή. «Υπάρχει όμως μια ανοιχτή εργολαβία που δυσχεραίνει τις εργασίες κοπής στην παρούσα φάση» είπε μεταξύ άλλων. «Η Δημοτική Αρχή έδειξε πόσο σέβεται τους δημότες, διαθέτοντας ένα μεγάλο ποσό για το έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Παλέρμο. Έχει αλλάξει η περίφραξη, έχει γίνει σωστή δεντροφύτευση. Όταν υπάρχει εργολαβία, υπάρχουν προβλήματα και οχλήσεις. Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες ώστε το Παλέρμο να γίνει στολίδι» είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος.

Καταφύγιο ζώων
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το θέμα του καταφυγίου συντροφιάς αδέσποτων ζώων, ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι ότι βρεθεί ο χώρος που θα γίνει το διαδημοτικό καταφύγιο αλλά θα πρέπει πρώτα να αποχαρακτηριστεί η έκταση. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα εκπονηθεί η σχετική μελέτη σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να δοθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ποδηλατόδρομοι
Έτοιμη μελέτη για την επισκευή όλων των ποδηλατοδρόμων της πόλης διαθέτει η Δημοτική Αρχή, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σημείωσε ότι το ύψος του έργου ανέρχεται σε 4,5 εκ ευρώ και ο Δήμος βρίσκεται κοντά στην εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου.

Νέο κοιμητήριο
Σε ερώτηση για την πιθανότητα δημιουργίας νέων κοιμητηρίων στα όρια της Καρδίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστοτέλης Σπάνιας ανέφερε ότι έχουν βρεθεί ιδανικά σημεία για τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου και σταδιακά ο Δήμος θα προσπαθήσει να βρει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. «Ελπίζουμε σε μικρό χρονικό διάστημα να κατασταλάξουμε σε ποιο σημείο θα γίνει» είπε μεταξύ άλλων.

Συντριβάνι
Για το συντριβάνι ο κ. Σβερώνης ανέφερε ότι υπέστη μεγάλη ζημιά από τον «Ιανό» και δεν μπορεί να συντηρηθεί από τεχνικούς της Καρδίτσας. Έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση του, καθώς ο Δήμος έχει καλέσει τον ίδιο τον κατασκευαστή που αναμένεται στην Καρδίτσα τις προσεχείς ημέρες. «Ευελπιστούμε ότι θα επισκευαστεί από τον ίδιο τον κατασκευαστή στο άμεσο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα