Με έναν από τους πλέον σύγχρονους μαγνητικούς τομογράφους νέας τεχνολογίας θα εξοπλιστεί εντός του 2025 το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Η προμήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται σε αυτό.
Αυτή την εξαιρετικά θετική εξέλιξη για το νοσοκομειακό ίδρυμα της περιοχής μας ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτας και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτης κατά τη συνάντηση που είχαν με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαίρη Κουτσιούμπα και εργαζομένους.
Το κόστος του μαγνητικού τομογράφου ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ και η εγκατάστασή του στο νοσοκομείο πέρα από τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους ασθενείς υπηρεσίες και την εξάλειψη της ταλαιπωρίας που υφίστανται εξαιτίας της έλλειψής του, θα ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές του νοσοκομείου και θα αναβαθμίσει συνολικά τη λειτουργία του.
“Σχεδιάζουμε κρίσιμες παρεμβάσεις στην ΥΠΕ Θεσσαλίας” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κουρέτας και τόνισε ότι πρόκειται γαι τον μεγαλύτερο μαγνητικό τομογράφο που μαπίνει σε νοσοκομείο τέτοιου μεγέθους. “Η εγκατάσταση και λειτουργία του θα αλλάξει τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής” πρόσθεσε ο κ. Κουρέτας.
Από την πλευρά του ο κ. Σερέτης σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο έργο από όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας που εντάσεται στο νέο ΕΣΠΑ και υπογράμμισε ότι άμεσα θα δημοπρατηθεί ώστε εντός του έτους να γίνει και η εγκατάστασή του. “Εχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις για το νοσοκομείο της Καρδίτσας όπως είναι η αναβάθμιση του ΤΕΠ και η ενεργειακή αναβάθμισή του με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών” κατέληξε ο κ. Σερέτης και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αφού όπως είπε κανένα μηχάνημα και κανένα έργο δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς εκείνους.
Η κ. Κουτσιούμπα ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κουρέτα όσο και τον κ. Σερλέτη για το ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το νοσοκομείο.
Ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος καλύπτει όλες τις ανάγκες στη διαγνωστική μαγνητική τομογραφία ολοκλήρου του σώματος καθώς και τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, όπως μαγνητική αγγειογραφία, μαγνητική τομογραφία μαστών, πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη, φασματοσκοπία κλπ.
Ταυτόχρονα σε συνδυασμό με τον περιορισμό του χρόνου εξέτασης, τη μείωση του θορύβου και τη συνεχή οπτικοακουστική επικοινωνία του εξεταζόμενου με τον διαγνώστη βελτιώνεται σημαντικά η άνεση του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης.