«Φως» στις καινοτόμες υπηρεσίες υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων, ιδίως στην επαρχία, που μπορεί να προσφέρει το ερευνητικό έργο “Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων- IME” έριξε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Το ερευνητικό έργο που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και την Επιχείρηση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Grant Thornton, αφορά την ανάπτυξη μίας on-line υπηρεσίας υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων, στην περιφέρεια, για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων λειτουργίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Η υπηρεσία υποστηρίζεται από μια ψηφιακή πλατφόρμα και ένα μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων με σύγχρονες τεχνολογίες επεξεργασίας και αξιοποίησης.

Χαιρετισμό απηύθηνε στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για το εγχείρημα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στις μικρές επιχειρήσεις, Τόνισε ότι το ΕΒΕ προσπαθεί να σταθεί δίπλα σε κάθε εγχείρημα συμπαράστασης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Γεώργιος Πετράκος Συντονιστής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που δημιουργεί το «Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων» ιδίως σε θέματα ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Γεώργιος Πετράκος

Ο καθηγητής παρουσίασε τις δυνατότητες που δημιουργούνται για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής μέσω της χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας. Αναφέρθηκε στις καινοτομίες του έργου και των υπηρεσιών του, καθώς και στη μεθοδολογία υλοποίησής του. Όπως είπε, βασίστηκε στον συνδυασμό διαφορετικών πεδίων της οικονομικής επιστήμης, με τις επιστήμες της τεχνολογίας και των υπολογιστών.

Ανέπτυξε το σύνολο των δωρεάν υπηρεσιών, που προσφέρει το έργο στις μικρές επιχειρήσεις (υπηρεσία αποτύπωσης επιχειρηματικού προφίλ, υπηρεσία συγκριτικής ανάλυσης-benchmarking, κ.α.), καθώς και των on line υπηρεσιών με συνδρομή.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα