Στη σύλληψη του Αμερικανού ανταποκριτή της Wall Street Journal, με την κατηγορεία της κατασκοπείας, αναφέρθηκε και η Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρωντας πως οι δραστηριοτητές του δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram ανέφερε πως αυτό που έκανε ο υπάλληλος της αμερικανικής έκδοσης της Wall StreetJournal στην Αικατερινούπολη δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, η βίζα και η διαπίστευση δημοσιογράφου, χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν είναι δημοσιογραφικές. Δεν είναι το πρώτο γνωστό άτομο από τη Δύση, που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής της Wall Street Journal Ίβαν Γκερσκόβιτς συνελήφθη στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων ως ύποπτος για κατασκοπεία.

Είναι ο πρώτος δημοσιογράφος των ΗΠΑ που συλλαμβάνεται με αυτές τις κατηγορίες, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ενώ το γεγονός χαρακτηρίζεται ήδη ως οξύ διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Πηγή: cnn.gr