Σπριντ για την κάλυψη της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις κάνουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, όσο η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει ακόμη κλειδώσει. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι τα σχολεία να ανοίξουν πριν από τις γιορτές, με τα Δημοτικά να προηγούνται.

Ήδη, πάντως, το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται να εφαρμοστεί ένα μοντέλο Άνοιξης, δηλαδή να προχωρήσει -όπως έγινε και μετά το πρώτο lockdown- σε μείωση της εξεταστέας ύλης για τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ταυτόχρονα μελετά και την αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων.

Η περικοπή της ύλης είναι πιθανό να κυμανθεί στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς. Δηλαδή να γίνει σε ποσοστό της τάξεως του 20% έως 30% ανά μάθημα. Εκτός από την ανάγκη να συγχρονιστεί η ύλη με την πραγματική εκπαιδευτική διαδικασία της φετινής χρονιάς που γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, η περικοπή της ύλης εξυπηρετεί και την αποφυγή διοργάνωσης διπλών πανελλαδικών εξετάσεων με άλλη ύλη για τους περσινούς υποψηφίους (των οποίων η ύλη είχε περικοπεί) και άλλη για τους φετινούς.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»