Αρκετοί επιβάτες τραυματίστηκαν, καθώς η τσάντα που «έσκασε» περιείχε κάποια ουσία που τους προκάλεσε εγκαύματα – Άλλοι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να εκκενώσουν τον σταθμό – Πάνοπλοι αστυνομικοί στην περιοχή

Μικρής έντασης έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής μέσα σε συρμό στο μετρό του Λονδίνου. Εν τούτοις, στο συγκεκριμένο τρένο επικράτησε πανικός, με αρκετούς ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι, φοβούμενοι για την ζωή τους. Επί τόπου έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί που απέκλεισαν τον χώρο και ξεκίνησαν έρευνες.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό Parsons Green και υπάρχουν τουλάχιστον 17 τραυματίες, καθώς η έκρηξη προήλθε πιθανώς από κάποια ουσία, που προκάλεσε εγκαύματα στους επιβάτες που βρίσκονταν κοντά.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter από το περιστατικό δείχνουν μια τσάντα που φαίνεται να περιέχει ένα δοχείο να έχει αρπάξει φωτιά, χωρίς πάντως να διακρίνονται ζημιές γύρω στο βαγόνι.

Φωτογραφίες που ανέβηκαν από χρήστες στο Twitter δείχνουν την τσάντα που εξερράγη:

Σε μερικές από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter, χρήστες παρατηρούν καλώδια που φαίνονται να προέρχονται από τον κουβά που εξερράγη:

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έντρομοι οι επιβάτες πετάχτηκαν έξω από τον συρμό αμέσως μετά το περιστατικό.

Τα δρομολόγια των τρένων έχουν προς το παρόν τροποποιηθεί, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός που βρίσκεται στο Δυτικό Λονδίνο έχει κλείσει προσωρινά. Εκεί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως επικράτησε πανικός και πως «χρειάστηκε να τρέξουν για την ζωή τους». Άλλοι ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες», κάποιοι με εγκαύματα, καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο που εξερράγη το μπιτόνι και άλλοι επειδή ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια όλων να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν ώστε να σωθούν.

Όπως μετέδωσε το BBC, μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Πολλοί ούρλιαζαν, ενώ άλλοι ανέφεραν πως εντελώς ξαφνικά είδαν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί και άμεσα ο φόβος εξαπλώθηκε σε όλο το σταθμό: «Ακουγα ουρλιαχτά παντού, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει», δήλωσε ένας από τους επιβάτες του τρένου στην Telegraph.

Στην περιοχή έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί:

Πανικός αμέσως μετά την έκρηξη – Ο σταθμός εκκενώθηκε και έκλεισε άμεσα

protothema.gr