Ικανοποίηση σε Εμπορικό Σύλλογο και ΕΒΕ Καρδίτσας μετά την απόφαση του Μητροπολίτη για γάμους και βαφτίσεις

Σημαντική εξέλιξη με έντονο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο συνιστά η απόφαση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου να επιτρέπει πλέον την ταυτόχρονη τέλεση των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως έχει ήδη γράψει ο “ΝΑ”, αίρει έναν μακροχρόνιο περιορισμό, προσφέροντας ουσιαστική διευκόλυνση στα νέα ζευγάρια της περιοχής.

Την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη εξέφρασαν τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας όσο και το Επιμελητήριο Καρδίτσας εκπρόσωποι των οποίων είχαν θέσει πολλές φορές στον κ. Τιμόθεο το ζήτημά αυτό. Ειδικότερα οι συναντήσεις οι επαφές που είχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κ. Ζυγογιάννης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημ. Τσεκούρας με τον Μητροπολίτη όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν αποτέλεσμα και αυτό μόνο θετικά μπορεί να επιφέρει για την περιοχή μας. Εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων επισημαίνουν ότι η απόφαση του κ. Τιμόθεου τον οποίο και ευχαριστούν, αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα δίνει ζωτική «ανάσα» σε πλειάδα τοπικών επαγγελματικών κλάδων όπως η εστίαση, το λιανεμπόριο καθώς και στους επαγγελματίες που εμπλέκονται όπως καταστήματα νυφικών, ανθοπωλεία, φωτογράφους, ζαχαροπλαστεία και γραφεία διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Όπως τονίζουν στελέχη της τοπικής αγοράς, σε μια περίοδο όπου το κόστος διαβίωσης πιέζει τα νοικοκυριά, η δυνατότητα διοργάνωσης μίας ολοκληρωμένης τελετής μειώνει τα έξοδα των οικογενειών, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για έναν γάμο και μια βάφτιση θα παραμείνουν στην αγορά της Καρδίτσας.

Τ.Σ.