Το ποσό των 70 ευρώ ανά στρέμμα ως ενίσχυση για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι βαμβακοπαραγωγοί από την πανδημία, ζητά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος.

Με επιστολή που απέστειλε η ΔΟΒ προς τον Αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη, επισημαίνει πως  ζήτηση του βαμβακιού έχει πέσει παγκοσμίως περίπου 15%, ενώ 15% έχει μειωθεί και η παραγωγή στην Ελλάδα, λόγω του covid19.

Το μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος κ. Βασίλης Γιαννάκος, επιβεβαίωσε στο «Νέο Αγώνα», πως έχει σταλεί η επιστολή στο Υπουργείο. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η πανδημία έχει πλήξει σημαντικά τους βαμβακοπαραγωγούς του Νομού Καρδίτσας και κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να δει σοβαρά την πρόταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.

«Ευελπιστούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έχει λύσει πολλά σοβαρά θέματα των αγροτών στο παρελθόν, να δείξει την δέουσα κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί τη φετινή χρονιά, προκειμένου να αποζημιωθούν» δήλωσε το μέλος της ΔΟΒ κ. Βασίλης Γιαννάκος.

Πρωταθλητής ο Νομός σε καλλιεργούμενες εκτάσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η εφημερίδα, ο Νομός αναδεικνύεται και φέτος «πρωταθλητής» σε όλη τη χώρα, σε καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα