Δραματική γίνεται πλέον η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας μετά και από την προσβολή 24 νεφροπαθών από κορονοϊό. Οι νεφροπαθείς μολύνθηκαν τόσο στις τρεις νεφρολογικές ιδιωτικές κλινικές όπου έκαναν αιμοκάθαρση, όσο και στις μονάδες τεχνητού νεφρού των δύο νοσοκομείων και μεταφέρθηκαν επειγόντως για νοσηλεία χθες 13 στο πανεπιστημιακό και 12 στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, όπως ανέφερε στη «Θεσσαλία τηλεόραση» ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής του ΠΓΝΛ Γιάννης Στεφανίδης.

Μάλιστα ο κ. Στεφανίδης σημείωσε ότι αν έχουμε δύο ακόμη μολύνεις νεφροπαθών στην κλινική του, τότε αυτή θα πρέπει να μετατραπεί σε κλινική covid και όσοι νεφροπαθείς είναι υγιείς να μεταφερθούν σε άλλη κλινική, είτε στο Γενικό, είτε σε ιδιωτική.
Εντωμεταξύ το τελευταίο 24ωρο είχαμε 6 θανάτους στα δύο νοσοκομεία της πόλης στις ΜΕΘ και συγκεκριμένα 4 στο πανεπιστημιακό και δύο στο Γενικό, όπου η κατάσταση παραμένει πιεστική, ενώ οι γιατροί επισημαίνουν ότι σε αρκετούς από τους 45 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις δύο ΜΕΘ-covid (18 στο ΠΓΝΛ και 27 στο ΓΝΛ) έχουμε επιδείνωση της υγείας τους.
Χθες που εφημέρευε πάντως το Γενικό είχαμε μείωση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊο, όπου εισήχθησαν 13 για νοσηλεία σε σχέση με τους 25 και 30 των προηγούμενων ημερών, ενώ σήμερα ξεκίνησε την εφημερία του το πανεπιστημιακό διαθέτοντας 24 κενές απλές κλίνες covid .

Αυτή τη στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 130 ασθενείς με κορονοϊό (εκ των οποίων οι 18 σε ΜΕΘ) και 100 στο γενικό (εκ των οποίων 27 σε ΜΕΘ).

Δραματική η κατάσταση στα δύο νοσοκομεια- 24 νεφροπαθείς με κορονοϊο- 6 θανατοι το τελευταιο 24ωρο σε ΜΕΘ