Να μην επιτρέπεται η πώληση βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων που κρατούν κλειστά τα καταστήματα, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνονται τα εξής: «Στην πρόσφατη απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και την ένταξη αφορά της Καρδίτσας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, τα καταστήματα λιανικής είναι κλειστά ενώ παράλληλα απαγορεύεται η πώληση προϊόντων που αντιστοιχούν σε ΚΑΔ επιχειρήσεων λιανεμπορίου που είναι κλειστές από τα σούπερ – μάρκετ.

Δυστυχώς δε γίνεται το ίδιο και για την πώληση βιομηχανικών προϊόντων που πωλούνται στις λαϊκές αγορές. Έχουμε πολλές καταγγελίες από μέλη του εμπορικού συλλόγου για το γε- γονός ότι πωλούνται ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, εργαλεία και άλλα βιομηχανικά είδη στην λαϊκή αγορά, ενώ το λιανεμπόριο βρίσκεται σε αναστολή.

Αυτό συνιστά πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού και άνιση αντιμετώπιση έναντι των κλειστών καταστημάτων, και ζητάμε παρέμβαση είτε να επαναλειτουργήσουν και τα φυσικά καταστήματα με την μέθοδο του click away ή click inside ή συμμόρφωση και απομάκρυνση από τις λαϊκές αγορές των πωλητών των βιομηχανικών ειδών για όλο το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα ασφαλείας και παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικής».