ΣΑΝΤΑ ΦΕ. ΤΕΞΑΣ.

Ο Δ.Π, που έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα και συγκεκριμένα τη Μαγουλίτσα, ο οποίος κατηγορείται πως σκότωσε 10 ανθρώπους σε Λύκειο του Τέξας το 2018, θα συνεχίσει τη θεραπεία του σε πολιτειακή μονάδα Ψυχικής Υγείας, καθώς οι γιατροί τον έκριναν ακατάλληλο για να παραστεί σε δίκη όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας των ΗΠΑ.

Ο 21χρονος πλέον ομογενής, νοσηλεύεται στο North Texas State Hospital στο Βερμόν από τις αρχές του 2019.

Αρχικά είχε εισαχθεί για 120 ημέρες, αλλά παρέμεινε έκτοτε στο πολιτειακό νοσοκομείο.

Την Παρασκευή, ο δικαστής Τζον Ελισορ (John Ellisor) διέταξε την παραμονή του στη μονάδα για ακόμα 12 μήνες. Ηταν η τρίτη φορά που ο Ελισορ διέταξε την συνέχιση της νοσηλείας του  για διάστημα 12 μηνών.

Ο δικηγόρος του, Νίκολας Πελ (Nicholas Poehl), δήλωσε πως η απόφαση του δικαστή δεν του προκάλεσε έκπληξη. «Παραμένουμε αισιόδοξοι πως η υπόθεση θα επιλυθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, είτε αφορά τη διεξαγωγή δίκης, είτε μέσω αστικής δέσμευσης, η οποία φαίνεται πως είναι αυξανόμενα αναπόφευκτη, ανέφερε ο Πελ σε ανακοίνωσή του.

Το ζήτημα της ικανότητας του Δ.Π. σχετίζεται με την τρέχουσα ψυχική του κατάσταση και όχι με την ψυχική του κατάσταση την ώρα των πυροβολισμών, είπε ο Πελ.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειακός εισαγγελέας της κομητείας Γκάλβεστον, Τζακ Ρόαντι (Jack Roady) ανέφερε ότι το γραφείο του συμμερίζεται την απογοήτευση των οικογενειών των θυμάτων για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να δούμε αυτή την υπόθεση να δικάζεται και να αποδίδεται δικαιοσύνη», τόνισε ο Ρόουντι.

Ο Δ.Π κατηγορείται για ανθρωποκτονία για την επίθεση στο Λύκειο Σάντα Φε, στις 18 Μαΐου 2018, όταν ήταν μαθητής στο σχολείο. Το σχολείο βρίσκεται περίπου 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Χιούστον.

Επειδή ήταν 17 ετών τη στιγμή της επίθεσης, δεν κινδυνεύει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.