Συναγερμός, που ευτυχώς αποδείχθηκε αχρείαστος, χθες σε παραθαλάσσιο χωριό της περιοχής του Αλμυρού, όταν δύο αλλοδαποί (Γερμανός και Ιταλός) μετά από γενναία κατανάλωση μπύρας χρειάστηκαν ιατρική συνδρομή.

Οι πληροφορίες που παραθέτει η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναφέρουν ότι οι δύο άντρες κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες μπύρας (δύο τελάρα!), με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν συμπτώματα όπως δυσφορία, ναυτία και ρίγος, που ανησύχησαν εύλογα τον φαρμακοποιό της περιοχής όπου προσέφυγαν για βοήθεια, αφού είναι κοινά με αυτά του κορωνοϊού.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΚΥ Αλμυρού έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με βάση το ισχύον πρωτόκολλο προστασίας μεταφέρθηκαν στον Αλμυρό και από εκεί με μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου στο Αχιλλοπούλειο, όπου μόλις έφτασαν θερμομετρήθηκαν αμέσως. Η θερμοκρασία τους ήταν τέτοια που δεν προκάλεσε ανησυχία.

Στα επείγοντα που μεταφέρθηκαν λίγο μετά, δεν χρειάστηκε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά για να γίνει αντιληπτό πως τα συμπτώματα που παρουσίαζαν δεν είχαν καμία σχέση με τον CO-VID-19, παρά με γαστρεντερίτιδα, την οποία υπέστησαν εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ!

Ετσι αφού τους χορηγήθηκε η απαραίτητη θεραπεία και τους έγιναν συστάσεις να αποφεύγουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, αποχώρησαν για να επιστρέψουν στη βάση τους, ενώ παράλληλα έληξε και ο συναγερμός στο χωριό, τόσο για τους κατοίκους όσο και για παραθεριστές που έχουν καταφτάσει τις τελευταίες μέρες.