Ανακοίνωση με την οποία αναστέλλεται πάσης φύσεως αγωνιστική δράση το προσεχές Σαβββατοκύριακο (15-16/1) εξέδωσε η ΕΠΣ Καρδίτσας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι είναι πολύ πιθανό να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα στις 22-23/1.

Η ανακοίνωση:

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας (Ε.Π.Σ.Κ.) και την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Με γνώμονα πάντοτε τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών και έχοντας υπόψη τις οδηγίες και συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας, αλλά και τις αντίστοιχες αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), με αίσθημα ευθύνης, αποφασίζεται η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ευθύνης της Ένωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου 2022, λόγω της διαρκώς κλιμακούμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, τόσο ανά την επικράτεια, όσο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας.

Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας , και θα ληφθεί νεότερη απόφαση, η οποία και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως στα Σωματεία.

Ιδιαιτέρως συνίσταται προς τα Σωματεία-Μέλη της Ε.Π.Σ.Κ. στο ως άνω χρονικό διάστημα μέχρι και την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην πιστή και σχολαστική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία και τις υπερκείμενες αρχές.

Ειδικότερα, τις προσεχείς ημέρες καλό είναι να αποφεύγεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων και να ενταθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προστασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στο άθλημα, ιδίως από τη στιγμή που θα συνεχιστούν οι προπονήσεις, είτε ατομικές, είτε ομαδικές.Πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων θα είναι η 22-23/01/2022 εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ