Με στόχο η ευρύτερη περιοχή της Πίνδου να αποκτήσει τουριστική «ταυτότητα», μέσα από την προοπτική ανάπτυξης του ήπιου και οικολογικού τουρισμού, οι Δήμοι Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου μαζί με άλλους οκτώ από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στ. Ελλάδα, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με το «Δίκτυο Πίνδος».

Σκοπός της προσπάθειας αυτής, να καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο και να ξεφύγουν τα χωριά από την ερήμωση. Εκτός από διάσημη οροσειρά με όμορφη ενδοχώρα, ιδιαίτερο ανάγλυφο, σπάνιες κλιματολογικές συνθήκες, απαράμιλλη φύση, η Πίνδος (απόληξη της οποίας αποτελούν τα Άγραφα) διαθέτει και σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και μια ανερχόμενη τοπική οικονομία, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τους πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας.
Επικεφαλής του δικτύου αναδείχθηκε o Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεργίου, «η κατοχύρωση της “ταυτότητας” της περιοχής, του brand Πίνδος, μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μακρόπνοου αναπτυξιακού πλάνου είναι μονόδρομος για να ξεφύγει η περιοχή από την σταδιακή ερήμωση και να αποτελέσει πρότυπο προορισμό ήπιου και οικολογικού τουρισμού».

Μάλιστα, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του “Δικτύου Πίνδος” μπήκαν φιλόδοξοι στόχοι, ώστε η περιοχή να μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη με οργανωμένες προσπάθειες προβολής και εξωστρέφειας, τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, με την οργάνωση του εναλλακτικού τουρισμού, τη συστηματική προώθηση των τοπικών προϊόντων και φυσικά την ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων και της απαράμιλλης φύσης του πιο διάσημου ορεινού όγκου της χώρας.