Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, με φόντο τους όρους έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Καρδίτσας, με κύριο αίτημα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, την αύξηση του διδακτικού προσωπικού και την εύρεση των απαραίτητων χώρων διδασκαλίας.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βάιος Κουτής, εξέφρασε την έκδηλη αγωνία που υπάρχει στις τάξεις των εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και των γονέων, σημειώνοντας ότι απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Το Δ.Σ του Συλλόγου συναντήθηκε με το νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Μπότα, στον οποίο κατέθεσαν τις απόψεις του για το «φλέγον» θέμα που αφορά την έναρξη της σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας, καθώς και για άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ του ευχήθηκαν καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα. Η συνάντηση έγινε έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης.
Ο κ. Μπότας από την πλευρά του εξέφρασε την κατανόησή του, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτονόητο πως όλοι ξεκινούν από την αφετηρία. «Η αφετηρία μας είναι η υπεράσπιση και η διαφύλαξη του δημόσιου σχολείου» τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών.
Οι διεκδικήσεις

Οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών είναι οι εξής:
– Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές
-Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
-Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19)
– Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20).
-Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.
-Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.
-Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
-Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)
-Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.
-Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.