ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ωραία παρουσία για την Αναγέννηση. Οχι μόνο η ενδυματολογική (η εμφάνιση με τα λευκά τα σπάει και μπράβο σ’ αυτούς που την εμπνεύστηκαν για δεύτερη φέτος), αλλά και η αγωνιστική! Μετά απο δύο χρόνια, είδαμε την ομάδα στο Στάδιο να παίζει ως ίση προς ίσο μ’ εναν μεγάλο αντίπαλο, έστω και σε φιλικό!

Πόνεσαν τα ματακια μας και μαύρισε η ψυχή μας να τη βλέπουμε να γίνεται σάκκος του μποξ απο τις Καλαμπάκες, τις Αγριες, τις Ιτέες και στη συνέχεια να βολοδέρνει στις σίτες της Α’ Ερασιτεχνικής! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να καταλήγει στο τέλος και “μπαλάκι” του τζόκερ σε κλήρωση της ΕΠΣΚ!!!

Το φιλικό με την ΑΕΛ μας θύμισε ότι η Αναγέννηση – πριν την καταντήσουν ένα αξιοθρήνητο φάντασμα και πριν την εξαφανίσουν από το χάρτη – ήταν μεγάλη ομάδα! Ομάδα που προκαλουσε το σεβασμό, την αναγνώριση κι όχι τον οίκτο!

Ομάδα που έπαιζε τέτοια παιχνίδια οπως αυτό που εγινε την Κυριακή κι όχι εκείνα που μας… προσέφεραν οι θλιβεροί που τη μίκρυναν τόσο που έψαχνε να τη βρει και δεν μπορούσε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδας!

«Που πήγε ρε παιδιά εκείνη η Αναγέννηση Καρδίτσας» ήταν το μόνιμο ερώτημα των φιλάθλων και εκτός περιοχής τα τελευταία δύο χρόνια! Που να ξεραν οι άνθρωποι ποιοι έλαχε στη μοίρα της να τη διοίκησουν!

Όσοι, λοιπον, πήραν το ύφος το “μπλαζέ” και αξιολογούσαν την εμφάνιση στο πρώτο φιλικό με τον Ηρακλή Λάρισας, καλό θα είναι να θυμούνται ότι πριν λίγους μήνες αξιολογούσαν το ντέρμπι με τον Θεσσαλικό Ματαράγκας!

Τον οποίο μάλιστα δεν κατάφερε να τον κερδίσει και παραχώρησε ισοπαλία η οποία έκανε και την διαφορά οταν οι απίθανοι της ΕΠΟ διέκοψαν το πρωτάθλημα! Να μην ξεχνάμε, λοιπόν, εύκολα γιατί αυτή είναι και η μεγάλη “πληγή” αυτού του τόπου!

Ξεχάσαμε πολύ εύκολα ότι η Αναγέννηση την εξαετία 2011-2017 στην επάνοδο από την πτώση στη Δ’ Εθνική, έσπασε όλα τα ρεκόρ από καταβολής των συμμετοχών της στη Β’ Εθνική και υποκλίθηκαν στην αγωνιστική της αξία τεράστιες και ιστορικές ομάδες!
Ξεχάσαμε το θεωρήσαμε αυτονόητο και φθάσαμε μέσα σε χρόνο dt να παίζουμε στις… πλαγιές και στα λαγκάδια! Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πάλι που βρισκόμασταν μόλις λίγους μήνες πριν γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξαναγυρίσουμε εκεί!

Οπότε δεν μας παίρνει για αλαζονικό υφάκι για να σχολιάσουμε την παρουσία της Αναγέννησης σε ματς με την ΑΕΛ! Ούτε να πετάμε χαρταετό και να λέμε οτι έγινε ξαφνικά ομαδάρα, ούτε βεβαίως ν’ απαξιώνουμε και να ζητάμε τον ουρανό με τ’ αστρα!
Μέτρο σοβαρότητα, στήριξη. Είναι δύσκολη η περίοδος που έρχεται μπροστά μας διότι δεν θα μπορούμε να πάμε ούτε στο γήπεδο. Οπότε ας έχουμε θετική ενέργεια μπας και δούμε καμια… “άσπρη ΑΣΑ”!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το φιλικό με την ΑΕΛ, όπως γράψαμε και στην προαναγγελία, ήταν πρόωρο για την Αναγέννηση διότι είχε μόλις ένα ματς στα πόδια της ενώ ο αντίπαλος βρίσκεται στην τελική ευθεία για το πρωτάθλημα της super legue. Με δεδομένο ότι είναι τρεις κατηγορίες πιο πάνω, αντιλαμβάνεται κανείς τους κινδύνους που υπήρχαν…

Θα την επηρέαζε
Θα μπορούσε δηλαδή να διαμορφωθεί ένα βαρύ σκορ εις βάρος των “κιτρινόμαυρων”! Φυσικά αυτό δεν θα σήμανε τίποτα για τη δουλειά της ομάδας, αλλά με την ελληνική ποδοσφαιρική νοοτροπία από την οποία δεν εξαιρείται η Καρδίτσα, θα την επηρέαζε τα μέγιστα!

Το ανάποδο…
Θα άρχιζαν οι… “ειδικοί” να βγάζουν πορίσματα! Τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε διότι η Αναγέννηση στάθηκε πολύ καλά ιδιαίτερα στο πρώτο διάστημα του αγώνα και κοίταξε στα ίσια την αντίπαλό της. Βεβαίως ούτε αυτό σημαίνει κάτι για ν’ αρχίσει το ανάποδο…

Το σημαντικότερο
Όσο επικίνδυνη είναι η αποδόμηση από τ’ αποτελέσματα των φιλικών του καλοκαιριού, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι και η αποθέωση με βάση κάποιες εμφανίσεις! Το σημαντικότερο είναι να δουλεύει σωστά η ομάδα κι αυτό φαίνεται να γίνεται αυτή τη στιγμή.

Με ιδιαίτερο ζήλο!
Ο Μιχάλης Ζιώγας που είναι ο έμπιστος προπονητής της νέας διοίκησης με τους συνεργάτες του δουλεύουν όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και με ιδιαίτερο ζήλο αφού και γι’ αυτούς είναι ένα μεγάλο κίνητρο η επάνοδος της Αναγέννησης στο προσκήνιο. Με λίγες ακόμη προσθήκες η ομάδα μπορεί να διαγράψει τροχιά πρωταθλητισμού στη νέα Γ’ Εθνική…

Μας έκοψαν τη χαρά του γηπέδου

Υπό κανονικές συνθήκες το φιλικό της Αναγέννησης με την ΑΕΛ στο στάδιο ύστερα μάλιστα από δύο χρόνια… απόλυτης ξεραϊλας απο σπουδαία αθλητικά γεγονότα για τους “κιτρινόμαυρους” θα είχε συγκεντρώσει πολύ κόσμο. Υπό συνθήκες όμως κορωνοϊού και με βάση τα… φοβερά και τρομερά πρωτόκολα, δεν υπήρχαν φίλαθλοι στις εξέδρες και έδωσαν το παρών μόνο όσοι προβλέπονται από πρωτόκολλο! Πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν ξέρουμε καν πως θα εξελιχθούν. Μας έκοψαν δηλαδή πέραν όλων των άλλων και τη χαρά του γηπέδου…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα ήταν καλή η ομάδα;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις σε πονεί»Γιώργος Σεφέρης, Ελληνας ποιητής