Ο 35χρονος Κουρτς, που κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στον κόσμο, παραιτήθηκε από επικεφαλής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) βάζοντας τέλος  στην πολιτική του καριέρα

Πολιτικός «σεισμός» στην Αυστρία με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον πρώην Καγκελάριο ο οποίος ανακοίνωσε πριν λίγο ότι αποσύρεται από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Κουρτς, που κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στον κόσμο, παραιτήθηκε από επικεφαλής του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) βάζοντας τέλος  στην πολιτική του καριέρα.

Ο 35χρονος Κουρτς αποφάσισε να αποχωρήσει από την Καγκελαρία της Αυστρίας τον Οκτώβριο.

Έδωσε το «δαχτυλίδι» στον έμπιστο συνεργάτη του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και πρώην υπουργό Εξωτερικών, όταν τα αυστριακά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει ότι προσέγγιζε δημοσκόπους και επικοινωνιολόγους να παρουσιάζουν μία καλή εικόνα του κόμματός του. Παρέμεινε όμως πρόεδρος του κόμματος.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στον αυστριακό Τύπο ότι, γι΄αυτόν, πλέον, έχει προτεραιότητα ο γιος του, το πρώτο του παιδί που ήρθε στον κόσμο το περασμένο Σάββατο.
«Το μωρό μου έκανε κλικ», φέρεται να είπε ο Κουρτς λαμβάνοντας τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή : protothema