Κόκκινο συναγερμό σε ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία προκάλεσαν τα έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού, πέντε σε νέους ηλικίας από 19 έως 28 ετών, που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ώρες στον Βόλο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο αριθμός των τεστ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 150, ενώ από τα αποτελέσματα των ελέγχων θα εξαρτηθεί, αν ενδεχομένως χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα από τον ΕΟΔΥ.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Παν. Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου υγείας όταν ρωτήθηκε σχετικά άφησε το ενδεχόμενο την ερχόμενη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Βόλο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο προβληματισμό το όλο θέμα. Αφού αναλύσουμε όλες τις παραμέτρους θα δούμε πως θα κινηθούμε για τη συνέχεια. Το πρόβλημα με τους νέους και το συγχρωτισμό που προκαλεί διασπορά του ιού είναι γενικό. Δεν αφορά μόνο τον Βόλο. Χρειάζεται προσοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος προς τη νεολαία έκανε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι αποστάσεις ασφαλείας στα νεολαιίστικα στέκια που συχνάζουν.

Πιθανολογείται πάντως πως σε πρώτη φάση οι επιστήμονες αναμένεται να απευθύνουν συστάσεις και οδηγίες για αποφυγή του συγχρωτισμού σε ανοιχτούς χώρους και πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.