Δύο μεγάλες φυτείες χασίς με περισσότερα από 1.200 δενδρύλλια εντοπίστηκαν στον ορεινό όγκο της Καρδίτσας.

Τα παράνομα έσοδα από τη συγκομιδή και διάθεση αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια των παραπάνω φυτειών,  σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζονται τουλάχιστον στο 1.200.000 ευρώ.

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ερευνητικά στοιχεία, με αποτέλεσμα τον γεωγραφικό εντοπισμό των δυο (2) φυτειών, αποτελούμενες συνολικά από 1.249 δενδρύλλια κάνναβης, σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη ορεινή περιοχή των Τ.Κ. Νεράιδας και Καροπλεσίου της Καρδίτσας, τις οποίες καλλιεργούσαν συστηματικά τα μέλη της ομάδας.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, στις (03-09-2019) οργανώθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Λαμίας, καθώς και σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας, Κρατικής Ασφάλειας και Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Εορδαίας και Λαμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, καθώς και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.

Κατά τη διάρκειά της  αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν οι δύο φυτείες και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας που καλλιεργούσε και διακινούσε το χασίς, και συγκεκριμένα 53χρονος Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, δυο 43χρονοι και 46χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε, η μία φυτεία είχε 1.001 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 3,5μ. και η άλλη 248 δενδρύλλια ύψους έως 0,60μ. Βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους (300μ.), ενώ συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού.

Στον χώρο των φυτειών εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ βρέθηκαν δύο πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα και την επιτήρηση των φυτειών.

Στις έρευνες στις φυτείες, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εορδαίας και της Φθιώτιδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 1.249 δενδρύλλια χασίς, 2.885 γραμμ. ακατέργαστου χασίς, 154 γραμμ. ακατέργαστου χασίς στο στάδιο της αποξήρανσης, 24 σπόροι κάνναβης, τρία Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, πιστόλι με γεμιστήρα, δύο κυνηγετικά όπλα, 781 κυνηγετικά φυσίγγια, 17 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τρία μαχαίρια, αναδιπλούμενο στιλέτο, δύο μεταλλικοί πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι 8,2,μ., συσκευασίες εκρηκτικού τύπου «λουκούμι» 2,5μ., δύο ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, ψηφιακή ζυγαριά, 16 κινητά τηλέφωνα με 14 κάρτες sim, έντυπο υλικό καλλιέργειας χασίς, σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, κιάλια και 255 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άλλων τριών μελών της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Παράλληλα, προέκυψε η εμπλοκή άλλων 35 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και εκρηκτικών κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.