Στην επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε περιοχές, πλατείες και συνοικίες της Καρδίτσας όπου παρατηρούνται ελλείψεις, προσανατολίζεται ο Δήμος Καρδίτσας.
«Θα γίνει προσπάθεια να επεκτείνουμε τον ηλεκτροφωτισμό και σε σημεία που δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο φωτισμό», σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ελάσσονος μειοψηφίας κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την απουσία επαρκούς φωτισμού στον κόμβο του αθλητικού πάρκου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι θα επιληφθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.
Έξυπνες διαβάσεις
Σε άλλη ερώτηση της ελάσσονος μειοψηφίας, επικρότησε το έργο των έξυπνων διαβάσεων στα σχολεία, ζήτησε όμως διευκρινίσεις για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε αντίστοιχη διάβαση μπροστά από το 9ο Δημοτικό Σχολείο.
Ο Δήμαρχος προανήγγειλε ότι θα υλοποιηθεί καμπάνια ενημέρωσης προς τους δημότες, ώστε να σέβονται τις διαβάσεις και να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς. Συμπληρωματικά, ο πρώην Αντιδήμαρχος Π. Σβερώνης σημείωσε ότι η εργολαβία ανήκει στο ΤΕΕ και ο Δήμος υπέδειξε τα σχετικά σημεία. Όπως εξήγησε, επειδή στην περιοχή του 9ου Δημοτικού υπάρχουν τρεις είσοδοι σχολείων, ο εργολάβος έκρινε σκόπιμο να τοποθετήσει τη διάβαση στο ενδιάμεσο σημείο. Από την πλευρά του, ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Κολοβός ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Smart Cities» θα κατασκευαστούν έξυπνες διαβάσεις για ΑμεΑ, καθώς και έξυπνες στάσεις.
Δέντρα
Απαντώντας σε ερώτηση για τις κοπές δέντρων, ο κ. Τσιάκος έκανε λόγο για «συκοφαντίες» περί δήθεν τσιμεντοποίησης της πόλης από τη σημερινή δημοτική αρχή. Τόνισε ότι σε όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν (όπως στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Χαρίτου κ.ά.), προστέθηκε επιπλέον πράσινο και δέντρα, διασφαλίζοντας θετικό πράσινο ισοζύγιο.
«Είμαστε υπέρ των δέντρων και του πρασίνου» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι οι υποδομές κατασκευάζονται πλέον με σύγχρονες προδιαγραφές. «Πριν από χρόνια, ο καθένας φύτευε ένα δέντρο χωρίς φυτοτεχνική μελέτη ή γεωπονική έρευνα για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως παράδειγμα έφερε τις λεύκες που απομακρύνθηκαν από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου. Αφού διευκρίνισε ότι η κοπή τους προβλεπόταν ορθά από τη μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σημείωσε ότι οι περίοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς τα συγκεκριμένα δέντρα προκαλούσαν μεταξύ άλλων προβλήματα υγείας σε κατοίκους. «Είναι δυνατόν να υπάρχει λεύκα μέσα στον αστικό ιστό;», αναρωτήθηκε, ενώ ζήτησε υπομονή δύο μηνών για να ολοκληρωθεί η εικόνα της πλατείας Δικαστηρίων, όπου απομακρύνθηκαν δύο πλάτανοι που προκαλούσαν φθορές στο υπόγειο δίκτυο και σε πολυκατοικίες.
Συμπληρώνοντας στο θέμα, ο Αντιδήμαρχος Σεραφείμ Γούλας ανέφερε ότι στο Παυσίλυπο κόπηκε ένα ξερό δέντρο και κλαδεύτηκε ακόμα ένα, κατόπιν υποδείξεων του Δασαρχείου, το οποίο έχει προτείνει ορισμένες επιπλέον παρεμβάσεις.
Πλατεία Δικαστηρίων
Αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών στην πλατεία Δικαστηρίων, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι αν το έργο δεν ολοκληρωθεί εντός της παράτασης που δικαιωματικά έχει λάβει ο εργολάβος, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή ποινικών ρητρών. Παράλληλα, εξήγησε ότι αν ένας ανάδοχος κηρυχθεί έκπτωτος, το έργο κινδυνεύει να «μπλοκάρει» έως και για πέντε χρόνια. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των δημοτών.








