ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Μ’ όλη την επισημότητα που αρμόζει στην περίπτωση, δημοσιεύτηκε η απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων στον καιρό της πανδημίας!
Η είδηση “έπαιξε” σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας και πρώτοι απ’ όλους έσπευσαν να πληροφορηθούν περι των όσων ισχύουν οι διοικήσεις των συλλόγων ανα την επικράτεια, που βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους αδράνειας!

Φυσικά, πήγαν κατευθείαν στα ποσά, για να δουν πως μεταφράζεται με ουσία, αυτή η στήριξη και κατά πόσο είναι αντιληπτό από τους ιθύνοντες το πρόβλημα επιβίωσης, πλέον, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι του αθλητισμού!
Διαπίστωσαν έναν ακόμη εμπαιγμό! Η οικονομική “ενίσχυση” είναι για γέλια και για κλάματα και μάλιστα έχει και βασική προϋπόθεση την εγγραφή στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού!

Για πάμε να δούμε, όμως, την απόφαση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«α. Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα (1) άθλημα, ορίζεται το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00 €).
β. Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά χίλια ευρώ (1.000,0 €) ανά κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.
Οι προϋποθέσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από εκεί και πέρα είναι σαφείς και ισχύουν σωρρευτικά, ενώ κάθε σωματείο πρέπει να:
α) Κατέχει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999.
β) Καλλιεργεί ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 και
γ) έχει δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων, που καλλιεργεί.»

ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ…
Δεν φθάνει δηλαδή που τα ποσά που έχουν εξαγγελθεί είναι γελοία, απαιτούνται και προϋποθέσεις! Να εγραφούν αυτοί που πρέπει στο Μητρωο οπότε να χουμε και τον έλεγχο στις επικείμενες ψηφοφορίες για τις εκλογές των ομοσπονδιών για να βγάλουμε τους δικούς μας!!!

Αν το καλοσκεφτεί κανείς τα έξοδα εγγραφής είναι περισσότερα από την “επιχορήγηση”! Αν πάλι αναλύσει το σκεπτικό όλων αυτών που αποφασίζουν για τις τύχες της ζωής μας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν τους καίγεται καρφί και το μόνο που κοιτάζουν είναι πως θα εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα!

Διότι αν για παράδειγμα το κράτος (δηλαδή εμείς) δίνει 120 εκατομμύρια ευρώ ζεστά σε μια ιδιωτική αεροπορική εταιρία γιατί είχε “στριμωξιές”, πως χαρακτηρίζεται, αν όχι εμπαιγμός, η κίνησή της να στηρίξει μ’ αυτό το γελοίο ποσό ολόκληρο το ερασιτεχνικό αθλητικό οικοδόμημα της χώρας;

Tο να εξομοιώνεται ένα σωματείο – σφραγίδα που εγγράφηκε στο μητρώο μόνο για την ψήφο, με έναν σύλλογο που αγωνίζεται στην Εθνική τρίτη κατηγορία είναι μια από τις πολλές στρεβλώσεις που καταδεικνύνου με πόση… φροντίδα κα μεράκι σκύβουν στο πρόβλημα τα όργανα της πολιτείας!

2,500 ευρώ στη σφραγίδα, 2,500 ευρώ και στην ομάδα που έχει προϋπολογισμό χιλιάδων ευρώ και ζουν από τη δραστηριότητά της αθλητές, προπονητές και εργαζόμενοι!
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού και δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο παρά ένα “παρακλάδι” γι’ αυτά τα οδυνηρά που συμβαίνουν εις βάρος της κοινωνίας! Η πανδημία του κορωνοϊού, κάθισε ως “βούτυρο” στο ψωμί τους!
Όπως δηλαδή ακριβώς το λέει ο λαός: “Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται” κι εδώ έπεσε αντάρα μεγάλη…