Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Να εξαιρεθεί η δοκιμαζόμενη τοπική αγορά από τα μέτρα

*Ζητά να λειτουργήσουν τα καταστήματα με click away και click inside *Καλεί τις τοπικές αρχές να ενεργήσουν και να απαιτήσουν

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας μετά την ένταξη της Καρδίτσας στις περιοχές Πολύ Αυξημένου Κινδύνου «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» από το πρωί της 20ης Μαρτίου 2021, συνήλθε σε έκτακτο συμβούλιο και ανακοινώνει τα εξής:
«Η πόλη της Καρδίτσας δοκιμάζεται έντονα τους τελευταίους μήνες, εκτός από την πανδημία του COVID 19 και από τις καταστροφές που προκάλεσε η πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ την 18η Σεπτεμβρίου.
Ο αντίκτυπος της δοκιμασίας στην αγορά είναι τραγικός με τα καταστήματα να υπολειτουργούν, με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν αντέχουν το βάρος των εξόδων χωρίς έσοδα, το αγοραστικό κοινό να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. αλλά και κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση να αναστέλλεται ή να αποτρέπεται.
Η ένταξη της πόλης στις περιοχές Πολύ Αυξημένου Κινδύνου δημιουργεί νέα δεδομένα για την λειτουργία των καταστημάτων και την αγοραστική κίνηση, λόγω όμως των προαναφερθέντων προβλημάτων το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας ζητάει να εξαιρεθεί η Καρδίτσα από τα μέτρα που ισχύουν στο «βαθύ κόκκινο» τουλάχιστον σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων, κατά το παράδειγμα και άλλων νομών που πλήττονται ανάλογα και να παραμείνει στο καθεστώς λειτουργίας Αυξημένου Κινδύνου (Κόκκινο) με click away και click inside.
Εξάλλου με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που αναγνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, η Καρδίτσα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα έξι μήνες.
Παρακαλούμε τους βουλευτές και τις αρχές της πόλης να επιληφθούν την σπουδαιότητα αυτού του καίριου και δίκαιου αιτήματος όλων των επαγγελματιών, να προωθήσουν και να απαιτήσουν για την υλοποίηση του.»