Εσπερίδα για τη βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βαμβακιού στο Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας

Με την εσπερίδα στην… βαμβακομάνα Καρδίτσα κλείνει η Διεπαγγελματική Οράνωση Βάμβακος τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που άνοιξε στη χώρα με θέμα: «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος: η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ».
Η εσπερίδα, όπως έγραψε και τις προηγούμενες ημέρες ο «Νέος Αγών», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 6μμ στο Εθνικό Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος.
Οι θεματικές ενότητες αφορούν:
-Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι
-Την ποιότητα του προϊόντος
-Τα προγράμματα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
-Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι
-Τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, ενώ θα παραστεί, μεταξύ εκλεκτών ομιλητών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Μπαγινέτας.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους πλήρεις εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τελευταίου τριμήνου, με ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας και έντυπου/ηλεκτρονικού πιστοποιητικού ενώ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της υγειονομικής πανδημίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας κ.λ.π.).