Θετικές είναι οι εξελίξεις για τους δικαιούχους αγρότες στο Νομό, που είναι ενταγμένοι στα σχέδια βελτίωσης, καθώς η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και η Συνεταιριστική Θεσσαλίας, εξασφάλισαν χρηματοδότηση, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δανειολήπτες πλέον αποκτούν πρόσβαση στην πολυπόθητη χρηματοδότηση με ευνοϊκότερους όρους. Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, τόνισε πως η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας είναι η πρώτη τράπεζα σε όλη τη χώρα, που εξασφάλισε χρηματοδότηση, με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

«Στις 28 Αυγούστου υπογράψαμε την επιχειρησιακή συμφωνία με το Ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων για την χρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους παραγωγούς και να συζητήσουμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις δανεισμού.

Μιλάμε για επενδυτικά δάνεια ή κεφάλαια κίνησης. Τα επιτόκια δανεισμού θα είναι χαμηλότερα και ανάλογα με τον πελάτη η μείωση μπορεί να είναι ακόμη πιο μεγάλη. Η δική μας συμφωνία προβλέπει την εξασφάλιση την εξασφάλιση 10 εκατομμυρίων ευρώ. Βασική προϋπόθεση οι πελάτες να προσέρχονται με επιχειρηματικό σχέδιο» τόνισε ο κ. Τουρναβίτης.