ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Επιστρέφουμε, λοιπόν, σε αγωνιστική δράση και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την απάνω Κυριακή! Αφού… λύσαμε το θέμα με την πανδημία, καιρός είναι ν’ απολαύσουμε και λίγη μπαλίτσα! Οπως είναι γνωστό, η αθλητική δραστηριότητα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, σταμάτησε με 180 καταγεγραμμένα κρούσματα και 100 διασωληνωμένους και επαναρχίζει με 3.500 κρούσματα και κοντά στους 800 διασωληνωμένους!!! Δεν βάζω τους θανάτους που έγιναν συνήθεια και είναι πλέον τριτοτέταρτη είδηση για τα… έγκυρα ΜΜΕ!

ΑΝ δεν είναι αυτό μια λογική και πάνω απ’ όλα… επιστημονική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του φονικού ιού, τότε τι θα μπορούσε να είναι; Μη γελάτε, μιλάμε σοβαρά! Αλλωστε το ζήτημα δεν προσφέρεται για γέλιο, αλλά για κλάμα και μάλιστα… μαύρο!

Θα μου πείτε τι φταίει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός; Ασφαλώς και δεν φταίνε. Αλλωστε έχει αποδειχθεί σε όσες αθλητικές διοργανώσεις είναι σε εξέλιξη πως στο καθαρό αεράκι ο ιός δυσκολεύεται. Εκεί που κάνει πάρτι μετάδοσης είναι στους κλειστούς χώρους!

Εκεί που σαρδελοποιούνται οι άνθρωποι είτε για να πάνε στις δουλειές τους γιατί δεν βγαίνουμε οικονομικά ν’ αυξήσουμε τα δρομολόγια κι εκεί που μαζεύονται για να κάνουν… το μεγαλόσταυρο! Να θυμίσουμε, όμως, ότι ο… Μεγαλοδύναμος μας έδωσε μυαλό και ελεύθερη βούληση! Είχε προφανώς το σκοπό του, αλλιώς θα την έκανε μόνος του τη δουλειά!

Θα καθάριζε δηλαδή τον ιό με ένα… φύσημα και θα ησυχάζαμε! Το ίδιο και με άλλα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Αυτή όμως είναι μια μεγάλη κουβέντα που θα μας οδηγήσει σε… στοχαστικά μονοπάτια, οπότε ας μείνουμε στα καθημερινά!

Η αθλητική δραστηριότητα και στις χαμηλότερες κατηγορίες επαναρχίζει διότι εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της επαναλειτουργίας! Κι αυτό γιατί αν παραμείνουμε σε καθεστώς lockdown δεν θ’ είχε σε λίγο καιρό απομείνει τίποτα όρθιο! Αλλωστε μαζί με εμάς την “πλέμπα”, χάνουν και ο… ευεργέτες επενδυτές του έθνους! Μέχρι και τα… διόδια υποφέρουν καθώς έχασαν τα μεροκάματά τους! Οπότε θα εφαρμοστεί το… γνωστό επιστημονικό μέτρο “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”!!!

Σ’ ο,τι δε αφορά την πρόσβαση σε δημόσια νοσοκομεία με ΜΕΘ και αναπνευστήρες, θα εφαρμοστεί η άλλη (επιστημονική κι αυτή!) μέθοδος “όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε”! Να, που εδώ χρειάζεται, άμα αρρωστήσεις, να έχεις καλές παρτίδες με το… Μεγαλοδύναμο μπας και σε βοηθήσει να βρεις κανα άδειο κρεβάτι και καμια φιάλη με οξυγόνο!

Άμα μάλιστα είσαι και πολίτης της Καρδίτσας, πρέπει να έχεις ακόμη καλύτερη σχέση με το υπερπέραν, διότι αν τύχει και νοσήσεις μπορεί να χαλάσει ξαφνικά το μηχάνημα παροχής οξυγόνου, στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο σου, να… πακεταριστείς και να κάνεις εκδρομή σε κανα γειτονικό νομό για να μπορείς να πάρεις μία ανάσα!!!

Μη μασάτε τίποτα, νικάμε…!!!