Τα Σαββατοκύριακα του Γενάρη η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Καρδίτσας ΡΟΔΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Ισόγειο του Μουσείου Πόλης και να παρουσιάζει στους ανθρώπους της πόλης την παράσταση «Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Ένα δέντρο στον κάμπο» – από την προφορική μαρτυρία στο θέατρο ντοκουμέντο, που παίρνει παράταση μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.

Οι φωνές γυναικών από 18 έως 95 χρόνων ενώνονται σε ένα θεατρικό μονόλογο που διατρέχει τη ζωή μιας γυναίκας της Καρδίτσας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Μιας γυναίκας που αναδεικνύεται σε κεντρικό σημείο αναφοράς της περιοχής μας. Μιας γυναίκας ένα με τη γη. Μιας Καραγκούνας. Το σώμα της κινείται στον συμβατικό χώρο και χρόνο του θεάτρου: χρησιμοποιεί εργαλεία και σκεύη, γεννάει, πληγώνεται, τραγουδά, ερωτεύεται και θρηνεί, βουλιάζει στη λάσπη του κάμπου, χορεύει είτε μένει στατικό, επιθυμεί και απαξιοί, τσακίζεται και απελευθερώνεται, πάσχει και ανορθώνεται, θυμάται και λησμονεί, στοχάζεται και αναπαύεται…

Η ΡΟΔΑ και το Μουσείο Πόλης δήμου Καρδίτσας/ Δ.Ο.Π.Α.Κ. σε συνέχεια μιας μακροχρόνιας συνεργασίας συμπράττουν στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 2019-2010 τη ΡΟΔΑΣ ένα project – ομπρέλα με κέντρο τη σπουδαίοτητα και την αναγκαιότητα της ουσιαστικής συνάντησης ως απαραίτητης προϋπόθεσης για τη δημιουργία και την εξέλιξη όλων. Έτσι, το μουσειακό έκθεμα και η προφορική μαρτυρία συναντούν το θέατρο, το τραγούδι, το videoart σε ένα πάντρεμα, που ανασυνθέτει το παρελθόν καθιστώντας το παρόν. Στα μονοπάτια της μνήμης, όπου οι διαδρομές των απλών ανθρώπων διαχέονται στα κανάλια της μεγάλης ιστορίας , νιώθουμε βαθιά το σήμερα, ορίζοντας το αύριο.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τα Σαββατοκύριακα 11-12 , 18-19 και 25-26 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης: 8 μ. μ. στο Ισόγειο του Μουσείου Πόλης ( Λ. Σακελλαρίου 35 )

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 6975700121

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαρμπατσάλου

Παίζουν: Μαρία Τσιούμα, Κων/να Μερεντίτη, Μαρία Μερεντίτη

Τραγούδι: Μαρία Μερεντίτη