Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 8η ολυμπιονίκης στο Τόκιο, στην πρώτη ανάρτηση που έκανε μετά τη φοβερή επιτυχία της, δεν σκέφτηκε να γράψει ο,τιδήποτε άλλο παρά να αφιερώσει τη διάκρισή της στους Ελληνες που βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία με τον όλεθρο των πυρκαγιών.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Ελλάδα μου! Η σκέψη μου όλες αυτές τις μέρες είναι μαζί σου, στη μάχη όλων αυτών των ανθρώπων που παλεύουν με τις φλόγες, στους ανθρώπους που χάνουν τα ζώα τους, τα σπίτια τους, στα δάση μας που καίγονται, στα άγρια ζώα που χάνονται απροστάτευτα…
Πόσο πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο, δε φαντάζεσαι… Όμως το σώμα μου είναι στο Σαπορο, στο μεγαλύτερο αγώνα που εχω δώσει μέχρι σήμερα. Σήμερα κατάφερα αυτό που δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω! Πίστεψα στο όνειρο και το δούλεψα σκληρά, και τα κατάφερα!
Δεν μπορώ παρά να αφιερώσω την 8η θέση σε όλους τους Έλληνες, που ξέρω πόσο περήφανοι είστε για όλους τους αθλητές που έχουμε κάνει αυτό το ταξίδι στην Ιαπωνία! Μπορεί να πήρα τεράστια χαρά σήμερα, όμως αυτή τη χαρά δεν μπορώ να την εκφράσω γνωρίζοντας τον πόνο σου, Ελλάδα μου. Εύχομαι οι πληγές σου να κλείσουν σύντομα και να μην ξανανοίξουν ποτέ!
Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσους μου έχετε σταθεί και ευχηθεί, σήμερα έκανα το χρέος μου απέναντι σας! Εις το επανιδείν»!

H ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ας δούμε στο παρακάτω βίντεο όμως πως υποδέχθηκε λίγες ώρες μετά τον συγκλονιστικό της αγώνα την επιτυχία της: