Λείπουν δύο κομμάτια

Δύο κομμάτια λείπουν ακόμη να συμπληρωθεί το παζλ με τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Καρδίτσας. Κάποιοι περίμεναν πως με την άφιξη της κ. Γεννηματά στο Παυσίλυπο, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις, αυτό όμως δεν έγινε. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά θα μπορούσαμε να πούμε. Ένα τελευταίο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ενός Καρδιτσιώτη (νεαρός σε ηλικία) που ζει στην Αθήνα και ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι ο πέμπτος υποψήφιος. Το έκτο πρόσωπο πιθανόν θα είναι Καρδιτσιώτης με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και υποψήφιος βουλευτής παλιότερα. Εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν.

——————————————————————————————————

Κανείς

Στην ιστορία θα περάσει ο τελευταίος ανασχηματισμός ως ο πιο μικρός που έχει γίνει ποτέ.Με τις αλλαγές που έγιναν, αναπληρώθηκαν οι θέσεις που είχαν χηρεύσει ή πρόκειται να χηρεύσουν, λόγω της καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές κάποιων υπουργών.Για ακόμη μία φορά κανείς Καρδιτσιώτης δεν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο, ενώ οι υπόλοιποι τρείς Θεσσαλοί, Κόκκαλης, Παπανάτσιου, Χρυσοβελώνη, παραμένουν στις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

——————————————————————————————————

Σενάριο (Ι)

Λίγες ημέρες παραπίσω φαίνεται πως πηγαίνει η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που προκύπτουν συνήθως.

Τα τελευταία μαντάτα πάντως που έρχονται δεν είναι καθόλου καλά για τους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλωμένες από τους παραγωγούς εκτάσεις είναι περισσότερες φέτος γεγονός που θα μειώσει την τιμή της συνδεδεμένης κάτω από τα 70 ευρώ ανά στρέμμα. Να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι οι παραγωγοί πληρώθηκαν περίπου 74 ευρώ ανά στρέμμα.

——————————————————————————————————

Σενάριο (ΙΙ)

Εφιαλτικό είναι το σενάριο για επιβολή τέλους άρδευσης σε όσους ποτίζουν μέσω ΤΟΕΒ.

Το εν λόγω τέλος υπαγορεύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και αναμένεται να εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής μέχρι και 10 ευρώ ανά στρέμμα.

Με 10 ευρώ επιπλέον ανά στρέμμα στις πλάτες τους, οι αγρότες είναι δύσκολο να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Γίνεται αντιληπτό πως το νερό θα γίνει πανάκριβο και χιλιάδες παραγωγοί θα δουν την πόρτα της εξόδου από το επάγγελμα.

——————————————————————————————————

Με ψηλά το κεφάλι

Ένας Αμερικάνος π ρ ο π ο ν η τ ή ς ράγκμπυ, εν ονομάτι, Βίνς Λομπάρντι είχε πει πως “Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν, κι αυτοί που τα παρατούν ποτέ δεν νικούν”.

Αν λάβουμε υπόψιν τη δήλωση του Αμερικάνου προπονητή, οι αγρότες βγαίνουν κερδισμένοι μέσα από τη μάχη των μπλόκων.

Οι Θεσσαλοί αγρότες που βρέθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας έδωσαν ένα τίμιο αγώνα, χωρίς επεισόδια και δακρυγόνα. Ένας αγώνας που τους έφερε πιο κοντά, μιας και τα

προβλήματα είναι κοινά.

Μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματά τους, μετά τη συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, ωστόσο χθες το πρωί αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι. Και αυτό είναι το σημαντικότερο.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΗΣ