Παιδιατρική

Με το θέμα της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας τι γίνεται άραγε; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…

Η κλινική συνεχίζει να υπολειτουργεί, οι γονείς αναγκάζονται ακόμη και σήμερα είτε να μεταβαί- νουν στα Τρίκαλα, είτε στη Λάρισα, με αποτέλε- σμα να κινδυνεύουν ζωές μικρών παιδιών. Αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επι- κρατεί.

Δεν έχουν και άδικο, όταν ζουν υπό το φόβο να μην αρρωστήσουν τα παιδιά τους.

Επισκέψεις 

Την κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα «οργώσουν» τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του «Κινήματος Αλλαγής». Την ερχόμενη Πέμπτη, 13 του μήνα, στην Καρδίτσα θα βρεθούν, η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κα- τερίνα Μπατζελή και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κων- σταντόπουλος.

Οι επισκέψεις όπως λένε στο «Κί- νημα» γίνονται τα πλαίσια του διαρ- κούς και ανοιχτού διαλόγου που έχει ξεκινήσει, με στόχο την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων. Άλλες εποχές αν ερχόταν η πρώην Υπουργός στην Καρδίτσα, θα επικρατούσε το αδιαχώρητο…

Σεισμός (Ι)

Έπρεπε να κάνει σεισμό για να έρθουν και πάλι στο… προσκήνιο τα ημιτελή έργα του Αχελώου. Οι Δήμαρχοι Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλα- στήρα, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα έργα και ζήτησαν να αλλάξει στάση η κυβέρνηση για το θέμα του Αχελώου

Μάλιστα, τόνισαν πως κινδυνεύουν και ανθρώπι- νες ζωές. Ας είναι η αιτία ο εγκέλαδος να αλλά- ξει στάση η κυβέρνηση και να ολοκληρωθούν τα ημιτελή έργα, για τα οποία μιλάμε χρόνια τώρα…

Σεισμός (ΙΙ)

Ζεις για παράδειγμα στην Αθήνα και έχεις κλείσει διήμερο στη Λίμνη Πλαστήρα. Ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις τα κανάλια να μεταδίδουν τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ στον ορεινό όγκο του Νομού.

Ο πανικός που σπέρνουν είναι διάχυτος λες και άνοιξε η γη και μας κατάπιε εδώ στην Καρδίτσα. Τι κάνεις; Σηκώνεις το τηλέφωνο και ακυρώνεις το δωμάτιο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αυτό ακριβώς συνέβη την περασμένη βδομάδα, όπου είχαμε ένα μπαράζ ακυρώσεων στη Λίμνη Πλαστήρα, λόγω του Εγκέλαδου.

Οι ξενοδόχοι υπέστησαν οικονομικό πλήγμα σε μία περίοδο που δεν είναι και η καλύτερη για τον ορεινό όγκο.

Έξαλλος

Έξαλλος συμπολίτης μας τηλεφώνησε και μας περιέγραψε την κακή κατάσταση που βρίσκεται η οδός Τρικάλων.

«Γράψτε κάτι, έχει γεμίσει λακκούβες, θα γίνει ατύχημα» ήταν τα λόγια του. Το τελευταίο διά- στημα οι αναφορές που κάνουμε μέσα από τις στήλες της εφημερίδας είναι πάρα πολλές, ωστόσο λύση στο πρόβλημα δεν… βλέπουμε.

Διάλογος Καρδιτσιωτών…

Ένα 4Χ4 θα ήθελα

– Έχω, Σουζούκι με 10.00 ευρώ

– Κάτι πιο φθηνό;

– ΚΙΑ με 5.000 ευρώ

– Φθηνότερο;

– Λάντα, με 1.000 ευρώ

– Πιο φθηνό

– Πύραυλο παγωτό με 2,30 ευρώ..

Κ.Φ.