Κοροναϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιταλία – 743 νέοι νεκροί

Medical workers in protective suits treat a patient suffering with coronavirus disease (COVID-19) in an intensive care unit at the Casalpalocco hospital, a hospital in Rome that has been dedicated to treating cases of the disease, Italy, March 24, 2020. REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία παρά τις όποιες ελπιδοφόρες ενδείξεις των δύο προηγούμενων ημερών για μείωση των νεκρών και των κρουσμάτων κοροναϊού. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 743 άνθρωποι, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 6.820.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα, εξίσου αυξητικά νούμερα σε σύγκριση με τον απολογισμό της Δευτέρας όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 4.789. Πλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία ανέρχονται σε 69.176.

Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές της χώρας, 3.396 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.937 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.697 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σχεδόν 400 νεκροί από τον κοροναϊό μόνο στη Λομβαρδία

Ενδεικτικό της τραγωδίας στην Ιταλία από τον κοροναϊό, είναι ότι περισσότεροι από 400 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάστημα μόλις 24 ωρών, μόνο στη Λομβαρδία!

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα από την πανδημία του κοροναϊού, ξεπερνώντας ακόμη και την Κίνα στη μακάβρια λίστα παρότι η ασιατική χώρα πρώτη χτυπήθηκε από τη νόσο.

Πηγή : .in.gr