Η κινεζική πόλη Γουχάν, ήταν το επίκεντρο της πανδημίας. Εκεί καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, το οποίο οι αρχές υποψιάζονται πως προήλθε από μια παράνομη αγορά και κατανάλωση άγριων ζώων.

Με τον ιό να εξαπλώνεται ταχύτατα, η πόλη τέθηκε άμεσα σε καραντίνα προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων της, αλλά και να περιοριστεί η εξάπλωση στον υπόλοιπο πλανήτη. Η καραντίνα της Γουχάν ήταν μάλιστα μια από τις πιο αυστηρές που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το BBC, από σήμερα Τετάρτη, 8 Απριλίου, η καραντίνα έληξε, πράγμα που σημαίνει πως οι κάτοικοι μπορούν να βγουν από τα όρια της κινεζικής πόλης, μέσα στα οποία παρέμεναν περιορισμένοι εδώ και 76 ημέρες.

Τα διόδια λειτουργούν και πάλι, ενώ τρένα και πτήσεις αναχωρούν από και πρός την πόλη. Οι υγιείς κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν ξανά προς άλλες επαρχίες και πόλεις της Κίνας αλλά και πολλοί από αυτούς να γυρίσουν στις οικογένειες και τα σπίτια τους.

Όπως ήταν φυσικό, η άρση των περιορισμών έγινε δεκτή με ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους κατοίκους, που περίμεναν στωικά για πάνω από δύο μήνες, τηρώντας τα μέτρα.

Παρ’ όλα αυτά πρόκειται να διατηρηθούν διάφοροι περιορισμοί στην πόλη, ώστε να αποτραπεί μια πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

Πηγή : news247