Υπό τον φόβο να υπάρξουν αλυσιδωτές συνέπειες και διασπορά του ιού στον Βόλο, μετά τα δύο χθεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο ζευγάρι, αναμένεται σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Βόλο το οποίο θα διενεργήσει τεστ στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο συγγενικό περιβάλλον των δύο θετικών περιστατικών

Πρόκειται για τα πεθερικά της 30χρονης εγκύου που διαγνώστηκε θετικήσ τον κορωνοϊό και οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί σε διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας, αλλά και για τη μητέρα της φίλης της 30χρονης η οποία επέστρεψε από ταξίδι στη Γερμανία και πριν μπει σε καραντίνα στο εξοχικό της στην περιοχή των Τρικάλων ήρθε σε επαφή με τη μητέρα της που είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στον Βόλο το οποίο συστεγάζεται με δύο ακόμη σχολικές μονάδες (όλες οι μονάδες αυτές παραμένουν σήμερα κλειστές για απολύμανση, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου)

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του Παν. Θεσσαλίας, μέλος επίσης της επιτροπής του υπ. υγείας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή για το θέμα και έδωσαν εντολές για την ιχνηλάτηση όλων των επαφών τόσου του ζευγαριού που επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικό σε κορωνοϊό, όσο και για το δεύτερο ζευγάρι που επέστρεψε πρόσφατα από τη Γερμανία.

Οδηγίες και συστάσεις για συγγενείς και ευρύτερο κύκλο επαφών

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηχριστοδούλου αν θα πρέπει να υπάρξουν επιπλέον αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχει ανησυχία στην πόλη ότι η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη, καθώς το ζευγάρι που έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικό στον COVID- 19 είχε ένα ευρύ κύκλο επαφών και δραστηριοτήτων, εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας κυρίως την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και όχι πανικός.

«Έχουμε ενημερωθεί για όλη την εξέλιξη του θέματος και ο κ. Τσιόδρας σε συνεννόηση με την Επιτροπή έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά σωστή διαχείριση του περιστατικού», σημείωσε χαρακτηριστικά οκ. Χατζηχριστοδούλου.

Ερωτηθείς πως μπορεί να προστατευθούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ενδεχομένως ανήκουν στη λίστα των επαφών που ιχνηλατούνται. ο καθηγητής εξήγησε ότι αυτά τα άτομα για τις επόμενες 14 ημέρες δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με όσους κριθεί απαραίτητο να τεθούν στην πορεία σε καραντίνα.

Τέλος όσον αφορά τη διαχείριση του θέματος στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου, όπου ήταν προπονητής ο 30χρονοςγυμναστής, ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε πως τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό, διότι θεωρούνται «περιστασιακές επαφές» του θετικού κρούσματος και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε επιπρόσθετο πρόβλημα

Πηγή: εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ