Με την Αναγέννηση να βρίσκεται στα χειρότερα σημεία της ιστορίας της, να μη γνωρίζει που θ’ αγωνίζεται στη νέα σεζόν και με ποια προοπτική θα πορευτεί, προκαλούνται τις τελευταίες ημέρες καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο να “κολλήσει” για τα καλά στην αφάνεια…

Μετά την πρόταση ενδιαφέροντος που κατέθεσε και επίσημα με προσωπική δήλωση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αντί να υπάρξει εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση, έχουμε μια ακατανόητη αντίδραση από τη σημερινή διοίκηση και μέχρι ειρωνικές ανακοινώσεις (βλέπε περίπτωση Ρόβα) που δημιουργούν ένα περιβάλλον προβληματικό!

Την στιγμή που η φίλαθλη κοινότητα “ξύπνησε” και μετά από πολύ καιρό συζητάει για την Αναγέννηση με βάση την προοπτική που ανοίγεται η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι μίζερη και εσωστρεφής. «Porca Miseria » δηλαδή! Ας δούμε πως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής τα δεδομένα. Από τη μία έχουμε την πρόταση που κατατέθηκε ευθέως, δίχως περιστροφές, επίσημα με ονοματεπώνυμο και μάλιστα με συγκεκριμένο πλάνο και προοπτική:

Αμεση άνοδος στη Γ’ Εθνική, προπονητής Μιχάλης Ζιώγας, ρόστερ κατα μεγάλο ποσοστό σχεδιασμένο και πορεία πρωταθλητισμού τη νέα σεζόν με στόχο την άνοδο. Από την άλλη πλευρά δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε καν μια αναφορά για τις σκέψες που υπάρχουν για την επόμενη μέρα σ’ οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αγωνιστεί η ομάδα. Ακόμη και στη Γ’ Εθνική ν’ ανέβει μέσω απόφασης της ΕΠΟ, αν πορευτεί μ’ αυτή την υπνηλία που ζήσαμε φέτος είναι δώρο άδωρο…

Κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις είναι πραγματικά αδιανόητο να “φρενάρεται” το ενδιαφερον που εκφράστηκε αξιοπρεπώς και ευθέως. Την στιγμή μάλιστα που η σημερινή διοίκηση άφηνε στις επαφές που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στην Καρδίτσα, ανοιχτό και το ενδε- χόμενο διαδοχής! Ξαφνικά είδαμε να περιχαρακώνεται και ν’ απαντά εχθρικά και με ειρωνικές ανακοινώσεις!

Αυτό που έπρεπε να κάνει, αν έχει τη διάθεση και τους στόχους είναι να παρουσιάσει το πλάνο της στον κόσμο. Κάτι που βεβαίως υπό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με το ενδιαφέρον που κατατέθηκε, είναι υποχρεωμένη να το πράξει εκ των πραγμάτων ώστε να αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις και στη συνέχεια ν’ αποφασίσουν οι φίλαθλοι για το πως επιθυμούν να πορευτεί.

Κι αυτό θα γίνει φυσικά στη Γενική Συνέλευση (που ούτως η άλλως την έχει προαναγγείλει με ανακοινωση της η σημερινή διοικητική κατάσταση) η οποία πρέπει να οριστεί άμεσα (και μέσα στις επόμενες ημέρες) ώστε να μη χαθεί χρόνος… Ήδη όπως είναι γνωστό έχουν πάρει θέση και οι φίλαθλοι του συλλόγου με δημόσιες τοποθετήσεις και όλοι κάνουν λόγο για επίσπευση των διαδικασιών. Ελπίζουμε όσοι έχουν την ευθύνη των αποφάσεων, να πράξουν αυτό που οφείλουν.

Να προτάξουν το καλό του συλλόγου που βρίσκεται στα χειρότερα σημεία της διαδρομής του, να τον αφήσουν επιτέλους ν’ αναπνεύσει και να ξεφύγει από το πηγάδι της απαξίωσης. Διανύουμε το πιο κρίσιμο καλοκαίρι των τελευταίων ετών..