Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση για ένα σετ, το πρώτο, πάλεψε σκληρά στη συνέχεια και στο τέλος νίκησε με 2-1 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ κι έφυγε θριαμβευτής από την Ο2 Αρένα του Λονδίνου.

Τώρα χρειάζεται αύριο να κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ, με οποιοδήποτε σκορ, προκειμένου να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί που βρίσκεται ήδη ο Ντιμινίκ Τιμ.
Εγχείρημα δύσκολο, αφού και ο Ισπανός έχει τον ίδιο στόχο.
«Πρέπει να είμαι πιο συγκεντρωμένος, να είμαι περισσότερο εκεί όταν πρέπει», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

«Η επιστροφή μου να είναι καλύτερη, σίγουρα θα μπορούσα να ασκήσω περισσότερη πίεση και να παίξω βαθύτερα στο γήπεδο. Νομίζω ότι ο Ρούμπλεφ αντιμετώπισε τον αγώνα με πραγματικά έξυπνο και ώριμο τρόπο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για σήμερα (σ.σ: χθες)», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, που απέφυγε να γίνει ο πρώτος που υπερασπιζόταν τον τίτλο του και έφτασε στο 0-2 στο γκρουπ του, από τον Ντέιβιντ Ναλμπαντιάν το 2006.

Ο Τσιτσιπάς πρέπει τώρα να ξεπεράσει τον μοναδικό παίκτη που τον νίκησε στη διαδρομή του 2019 στον τίτλο.

«Είναι μια ευκαιρία για μένα να πολεμήσω ακόμα πιο σκληρά και να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ στο γήπεδο», είπε ο Τσιτσιπάς για τη σύγκρουσή του εναντίον του Ναδάλ.
«Ξέρω ότι θα απαιτήσει πολλή σωματική προσπάθεια και θα πρέπει να περάσω από πολύ πόνο και ταλαιπωρία, οπότε θα είναι δύσκολος αγώνας. Περιμένω μία μάχη από την πλευρά μου», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Θα προσπαθήσω να παίξω επιθετικό τένις, δεν μπορείς να παίξετε αμυντικά με τον Ράφα. Πρέπει να προσπαθήσεις να παίξεις, να ασκήσεις πίεση, να σερβίρεις καλά.
Είναι μέρος του παιχνιδιού που θέλω να παίξω εναντίον του Ράφα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να παίζουν με αυτόν τον τρόπο. Απλά πρέπει να είμαι σταθερός. Εγώ πρέπει να είμαι πιο σταθερός από αυτόν για να κερδίσω. Το ξέρω αυτό. Πρέπει να ξεκινήσω δυνατά και να τελειώσω ακόμα πιο δυνατά.»

Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Ο Έλληνας τενίστας νίκησε εύκολα το πρώτο σετ με 6-1 ύστερα από 19 λεπτά, αλλά ο Ρώσος έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει κατακτώντας το επόμενο με 6-4. Οι δύο τενίστες πήγαν πόντο-πόντο στο τρίτο σετ (6-6), ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-2 στο τάι μπρέικ αλλά δέχθηκε σερί 4-0, που όμως δεν το πλήρωσε, καθώς με τρεις αναπάντητους πόντους έφτασε στο 8-6 και τη νίκη.
Το πρώτο σετ αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύκολο για τον Τσιτσιπά απέναντι σε έναν αγνώριστο Ρούμπλεφ, που πάντως άρχισε να παίζει καλύτερα στη συνέχεια.

Ο Τσιτσιπάς δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο ευκαιρίες του για μπρέικ στα μέσα του σετ, κρατώντας τον αντίπαλό του στο παιχνίδι. Και όχι μόνο, αφού αίφνης ο Ρούμπλεφ «επέστρεψε», βελτίωσε κατακόρυφα το παιχνίδι του και τιμώρησε την κάμψη του Έλληνα, κάνοντας εκείνο μπρέικ και ισοφαρίζοντας, καθώς κατάκτησε το σετ με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς είδε πέντε μπρέικ πόιντς να φεύγουν από τα χέρια του στις αρχές του τρίτου σετ και συνέχισε να χάνει τόσες ευκαιρίες, κρατώντας ωστόσο αυτή τη φορά το σερβίς του και φτάνοντας ως το τάι μπρέικ, που είχε την εξέλιξη και κατάληξη η οποία προαναφέρθηκε.