Με αίτημα των πληττόμενων παραγωγών στα κατά τόπους Δασαρχεία, τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής ή τον ΕΛΓΑ ξεκινούν τα μέτρα για την διαχείριση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στη Θεσσαλία.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσίασε την ειδική διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι παραγωγοί και υπογράμμισε ότι φέτος το πρόβλημα εμφανίζεται πολύ έντονο, με εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και σοβαρές επιπτώσεις στην κτηνοτροφική παραγωγή λόγω της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών αλλά και των ασθενειών που μεταφέρουν τα αγριογούρουνα στα βοοειδή (αφρικανική πανώλη των χοίρων).

Επιπλέον τίθεται και θέμα οδικής ασφάλειας, με αυξημένο κίνδυνο και καταγεγραμμένα περιστατικά ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο των ορεινών αλλά και περαστικών αγροτικών περιοχών.

Το θέμα του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων, είχε απασχολήσει τη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, στη διάρκεια της οποίας ο Κ. Αγοραστός επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για τη διαχείριση του προβλήματος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»