ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ 5.500 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις των παραγωγών – μελών του ΤΟΕΒ Τιτανίου, τρεις μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού».

Οι πληγές παραμένουν ακόμη ανοιχτές στο εγγειοβελτιωτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση, ενόψει της νέας χρονιάς.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου κ. Βασίλης Γιαννάκος, μας επισήμανε πως: «Ολόκληρο το αγροτικό οδικό  δίκτυο των πληγέντων περιοχών έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη και επικίνδυνη την πρόσβαση  των παραγωγών  στα κτήματά τους».

Συνέχισε λέγοντας πως «ολόκληρο το αποστραγγιστικό δίκτυο των πληγέντων περιοχών δεν λειτουργεί καθώς τα αποστραγγιστικά κανάλια έχουν μπαζώσει από τις φερτές ύλες με αποτέλεσμα τα αγροτεμάχια να μην μπορούν να καλλιεργηθούν  διότι , αφενός η πρόσβαση σ αυτά είναι αδύνατη αφού  οι διαβάσεις έχουν καταστραφεί  και  αφετέρου το γεγονός ότι η αποστράγγιση δεν λειτούργησε δεν μπόρεσε να γίνει η σχετική καλλιεργητική προετοιμασία».

Αγωνιούν 5.550 μέλη του οργανισμού

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε πως η αγωνία στις τάξεις των 5.500 μελών του οργανισμού είναι έκδηλη και ζήτησε την στήριξη των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να συνεχιστεί η γεωργική δραστηριότητα στην περιοχή η οποία μέχρι και σήμερα είναι αδύνατη.

«Στο αρδευτικό δίκτυο και ειδικότερα στην περιοχή των πληγέντων περιοχών ,σε 9 από τις γεωτρήσεις του Οργανισμού , οι ζημιές είναι τεράστιες αφού καταστράφηκαν ηλεκτρικοί πίνακες – inverter –   – ηλεκτρομοτέρ – αξονικά συγκροτήματα , και αγωγοί άρδευσης, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα αν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές να μείνουν απότιστα χιλιάδες στρέμματα τα οποία δεν έχουν άλλη πηγή άρδευσης παρά μόνο από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις .

Η αποκατάσταση όλων παραπάνω , απαιτεί χρόνο ο οποίος είναι περιορισμένος μέχρι την άνοιξη που αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος καθώς ήδη είμαστε στο χειμώνα και κόστος που ανέρχεται στο 1.120.000 € ποσό δυσανάλογο με τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού καθώς ο προϋπολογισμός του  βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των μελών του που δεν είναι άλλοι από τους πληγέντες παραγωγούς και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοια νούμερα» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου.