Μια γενναία σερβιτόρα, έγινε ο σωτήρας ενός 11χρονου παιδιού θύμα κακοποίησης από τους ίδιους τους γονείς τους, σε μια υπόθεση βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία.

Η Φλαβέιν Καρβάλιο δεν είχε προγραμματισμένη βάρδια για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στο εστιατόριο Mrs Potato όπου εργάζεται, στο Ορλάντο των ΗΠΑ, αλλά χρειάστηκε να αναπληρώσει συνάδελφό της.

Κανένας δεν θα μπορούσε όμως να φανταστεί τις συνέπειες που θα είχε αυτή η αλλαγή.

Στο τέλος της ημέρας, όταν το μαγαζί είχε σχεδόν αδειάσει και παρέμενε μόνο μία οικογένεια στο εστιατόριο, η Καρβάλιο πρόσεξε ένα αγόρι με μάσκα και κουκούλα, το οποίο καθόταν μαζί με δύο ενήλικες και ένα μικρό κορίτσι.

Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος του προσώπου του ήταν καλυμμένο, η σερβιτόρα κατάφερε να παρατηρήσει μια γρατζουνιά ανάμεσα στα φρύδια του.

Ένα ακόμα στοιχείο που της έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι δεν παρήγγειλε και δεν έφαγε τίποτα από ό,τι σέρβιρε στο τραπέζι. Πλησίασε λοιπόν την οικογένεια και τους ρώτησε αν είναι όλα καλά.

Όταν ένας από τους δύο ενήλικες σχολίασε ότι το αγόρι θα έτρωγε δείπνο στο σπίτι, η Καρβάλιο άρχισε να υποψιάζεται σοβαρά πως κάτι έκρυβε.

«Δεν αρνείσαι το φαγητό σε ένα παιδί, ειδικά σε ένα εστιατόριο» σχολίασε η ίδια αργότερα.

Η Καρβάλιο παρατήρησε τις μελανιές στο πλάι του προσώπου και στο χέρι του παιδιού και αποφάσισε να αναλάβει δράση.

«Δεν μπορούσα να τον αφήσω να φύγει χωρίς να προσπαθήσω να το βοηθήσω».

Έγραψε λοιπόν ένα σημείωμα και του το έδειξε διακριτικά, πίσω από τους γονείς του, σε σημείο όπου εκείνοι δεν μπορούσαν να το δουν, ρωτώντας το: «Όλα καλά;».

Το αγόρι έγνεψε αρνητικά. Αμέσως μετά, ακολούθησε ένα ακόμα σημείωμα από τη σερβιτόρα, που έγραφε: «Χρειάζεσαι βοήθεια;». Το αγόρι, τότε, έγνεψε θετικά, κάνοντας μια κίνηση με τα χέρια του που έδειχναν «ότι δεν ήξερε τι να κάνει».

Η Καρβάλιο τηλεφώνησε, τότε, στον εργοδότη της και αμέσως μετά στην αστυνομία, στην οποία ανέφερε το περιστατικό.

Η αστυνομία ήρθε εγκαίρως και άρχισε να κάνει μια σειρά από ερωτήσεις στο αγόρι, που παραδέχτηκε ότι έχει υποστεί κακοποίηση από τον πατριό του, τον λεγόμενο Τίμοθι Λι Γουίλσον.

Ο πατριός του παιδιού το υπέβαλλε σε πραγματικά βασανιστήρια, χτυπώντας το με μια ξύλινη σκούπα, κρεμώντας το ανάποδα από μια πόρτα και αφήνοντάς το συστηματικά νηστικό για να το τιμωρήσει.

Ο Γουίλσον συνελήφθη επί τόπου, με κατηγορίες σοβαρής παιδικής κακοποίησης και αμέλειας, ενώ η μητέρα του αγοριού, Κρίστεν Σουάν, κρατείται από τις 6 Ιανουαρίου, όταν το αγόρι έδωσε επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό άρθρο το CNN, η μητέρα του αγοριού ήξερε τι συνέβαινε αλλά δεν είχε καν αναζητήσει ιατρική βοήθεια για τον γιο της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανακαλύφθηκε ότι ήταν 10 κιλά πιο κάτω από το φυσιολογικό βάρος για την ηλικία του. Εντοπίστηκαν, επίσης, μελανιές σε διάφορα σημεία του σώματός του.

«Είμαι μητέρα και βλέποντας το τι περνούσε εκείνο το αγόρι… σπαράζει η ψυχή μου. Αν η κυρία Καρβάλιο δεν είχε κάνει κάτι, δεν θα επιβίωνε για πολύ ακόμα» κατέληξε η ντετέκτιβ της υπόθεσης, Έριν Λόλερ.

Ένα ακόμη παιδί, 4 ετών, κόρη της Σουάν και του Γουίλσον, απομακρύνθηκε από το ίδιο σπίτι, χωρίς να φέρει σημάδια κακοποίησης.

Πηγή : in.gr