Πυκνή χιονόπτωση και στην Καρδίτσα έφερε ο «Φίλιππος»

Στο κέντρο της Καρδίτσας

Μαρτιάτικο χιόνι πέφτει από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Καρδίτσα.

Η έλευση της νέας κακοκαιρίας με την ονομασία «Φίλιππος» έφερε ήδη από χθες το απόγευμα νέες πυκνές χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο και βροχοπτώσεις στα πεδινά του Νομού. Σταδιακά τις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις κατέβηκαν σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Από το πρωί χιονίζει πυκνά και στην Καρδίτσα, με το χιόνι να έχει επικαλύψει στέγες, τις επιφάνειες των αυτοκινήτων, οικόπεδων κλπ.

Τύμπανος Αργιθέα
Φυλακτή
Παλαμάς

Παλαμάς

Μουζάκι
Ρεντίνα
Μαυραχάδες

Ο υδράργυρος σημείωσε πτώση, ενώ σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και τις επόμενες ημέρες, με τσουχτερό κρύο ιδίως τις πρωινές και βραδινές ώρες που το θερμόμετρο θα δείξει «μείον». H χαμηλότερη θερμοκρασία που έδειξε το θερμόμετρο στην Καδίτσα ήταν 0,6 βαθμοί Κελσίου στις 7 το πρωί και στο Μουζάκι 0,2 στις 4:50 το πρωί, ενώ στην περιοχή της Φυλακτής στη Λ. Πλαστήρα -2,9 περί τις 7 το πρωί.
Το κρύο θα είναι τσουχτερό μέχρι το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή 13 Μαρτίου μπαίνουμε σταδιακά στην άνοιξη, υποστηρίζουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι με νερό έχουν γεμίσει εκτάσεις στο Δήμο Παλαμά κυρίως μεταξύ Παλαμά – Ιτέας κοντά στη γέφυρα Σταυρός (φωτό) και πίσω από τον Βλοχό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω υδάτων στα οδικά σημεία:

Στο 2.400 Χ/Θ Επαρχιακής Οδού Μαγούλας Καρδίτσας- Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης υδάτων παραπόταμου Παμίσου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αγροτική έκταση 2.000 περίπου στρεμμάτων.

Στο 4ο Χλμ Επαρχιακής Οδού Ιτέας – Πέτρινου Καρδίτσας, λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Ενιπέα».

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Υ
Η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη χώρα με κακοκαιρία, που θα έχει το όνομα «Φίλιππος» (Filippos).

Η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Αναλυτικά:

Α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (09-03-2022) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ θα χιονίσει στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Β. Την Πέμπτη (10-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, τις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και μέχρι το απόγευμα τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Γ. Την Παρασκευή (11-03-2022) και το Σαββατοκύριακο (12 και 13-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.