Η ιστορία με το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας και τον ανακατασκευασμένο προσφάτως χλοοτάπητα, έχει πραγματικά δημιουργήσει οργή και αγανάκτηση στους πολίτες της Καρδίτσας!

Τη Τρίτη στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Δημάρχου κ. Τσιάκου συνοδευόμενο από τον δημοτικό συμβουλο κ. Ρόβα, με τον εργολάβο που κατασκεύασε το έργο.

Ο δήμαρχος διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται ο δήμος να παραλάβει ένα “βομβαρδισμένο τοπίο” παρα μόνο ένα γήπεδο που θα παραδοθεί όπως προβλέπονταν στη σύμβαση.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος τονίζει χαρακτηριστικά:

«Αυστηρές συστάσεις απεύθυνε στον εργολάβο που κατασκεύασε το έργο του νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καρδίτσας ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος συναντήθηκε με τον ανάδοχο του έργου στο χώρο του ΔΟΠΑΚ παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και του δημοτικού συμβούλου κ. Ι. Ρόβα. Ο κ. Τσιάκος επισήμανε με έμφαση στον εργολάβο ότι η κατάσταση του γηπέδου είναι απαράδεκτη και θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. “Εκείνο που απαιτούν οι δημότες είναι το γήπεδο να παραδοθεί στην κατάσταση που πρέπει και στην κατάσταση που προέβλεπε η αρχική μελέτη. Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία άλλη λύση. Έχω υποχρέωση να προστατεύσω τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών και θα το κάνω με κάθε πρόσφορο μέσο, χρησιμοποιώντας κάθε δικαίωμα που μου δίνει η σύμβαση και ο νόμος” είπε ο Δήμαρχος. Πρόσθεσε δε πως έκπτωση στην ποιότητα κατασκευής των δημοσίων έργων δεν μπορεί να γίνεται. Μάλιστα προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση πως τα έργα που θα κατασκευάζονται επί των ημερών του στο Δήμο, θα είναι με βάση τις υπογεγραμμένες συμβάσεις και τις προδιαγραφές που αυτές προβλέπουν. Στη συνέχεια ο κ. Τσιάκος αποχώρησε από τη συνάντηση και ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου.»