Πίσω στα δικά μας» ονομάζεται η ομάδα εθελοντών που με εργαλείο της, τα social media κινητοποιείται, ενημερώνει και βοηθά όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Σε μια εποχή που το διαδίκτυο και οι νέοι κατακρίνονται συνεχώς έρχεται αυτή ή ομάδα να δείξει πως συνδυαστικά και σωστά μόνο όμορφα πράγματα δημιουργούνται.

Ο Βαγγέλης Νάκης, επικεφαλής της ομάδας τόνισε πως: «Το πίσω στα δικά μας είναι μια φράση που αναδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν στους νέους. Αποτελούμαστε από μια πληθώρα ηλικιών (13-35) επαγγελμάτων και τίτλων στα social media (youtubers, instagramers, tiktokers)».

Οι άνθρωποι της ομάδας είναι επί τω πλείστων Αθηναίοι και μέσα από την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με κοινωνικό περιεχόμενο προσπαθεί να συμβάλλει όπου χρειάζεται, όπως συνέβη και στην περίπτωση της πληγείσας Καρδίτσας.

«Η ομάδα μας έφτασε μέχρι την Καρδίτσα. Στις δράσεις εκτός της έδρας μας, συνεργαζόμαστε με το Χαμόγελο του Παιδιού και το ActForMati, όπου ο καθένας προσπαθεί να οργανώσει το δικό του κομμάτι. Η ομάδα μας θα ταξιδέψει όπου υπάρχει ανάγκη». Είναι φανερό πως το διαδίκτυο μπορεί να γίνει το μέσο για να επικοινωνηθούν οι δράσεις και να μαζευτεί μια γενικότερη βοήθεια.

Αυτό είναι και το μήνυμα που πρεσβεύει η συγκεκριμένη ομάδα, η σωστή χρήση των social media. «Σημασία δεν έχουν ούτε τα like, ούτε τα views, αλλά οι άνθρωποι, δεν χρειάζεται να γίνει κάτι μόνο στο σπίτι ΣΟΥ ή στην περιουσία ΣΟΥ ή στη ζωή ΣΟΥ για να το καταλάβεις και να δράσεις», δήλωσε ο Β. Νάκης.