Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και στην εγκατάσταση αιολικών στα βουνά της Ελλάδας και στα απάτητα Αγραφα!

Κινήματα και συλλογικότητες αλλά και απλός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα από την πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων και χιλιάδες άνθρωποι υπο βροχή βροντοφώναξαν “οχι στη λεηλασία της φύσης και στο ξεπούλημα δημόσιας στο όνομα του κέρδους ιδιωτών”…

Κυρίαρχο ήταν το σύνθημα “Ελεύθερα βουνά, κάτω τα χέρια από τα Αγραφα”, ενώ εκφράστηκε και η αλληλεγγύη στους 4 διωκώμενους αγωνιστές που κλήθηκαν για εξηγήσεις απο την αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας ύστερα γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της έκφρασης.

Θυμίζουμε ότι τότε, αυθαίρετα και καταπατώντας κανονισμούς και νόμους η Επιτροπή Δημοπρασίας της πρώην Δημοτικής Αρχης Καρδίτσας με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο, δεν επέτρεψαν την είσοδο πολιτών σε ανοιχτή συνεδρίαση! Ο συγκεντρωμένος έξω από το Δημαρχείο κόσμος, δέχθηκε χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απο δυνάμεις καταστολής!!!

Η συμμετοχή αλλά και ο παλμός της προχεσινής διαδήλωσης αλλά και εκατοντάδων άλλων δράσεων ανα την Ελλάδα καταδεικνύουν ότι το κίνημα κατά της λεηλασίας της φύσης και της δημόσιας γης, δυναμώνει και απλώνει όλο και περισσότερο…

Δείτε πιο κάτω βίντεο από την πορεία